CJ Călăraşi | I. Samoilă: Din calculele noastre, nu reuşim să funcţionăm decât pentru 6 luni

CJ Călăraşi | I. Samoilă: Din calculele noastre, nu reuşim să funcţionăm decât pentru 6 luni

Vicepreşedintele Ion Samoilă, a declarat joi că potrivit previziunilor realizate în baza bugetului adoptat, Consiliul Judeţean nu poate funcţiona mai mult de 6 luni. Executivul a iniţiat deja un proces de reorganizare a DGASPC Călăraşi care va genera economii la bugetul Judeţului.

„Am spus-o şi o repet. Avem un buget al austerităţii. Faţă de 2019, bugetul pe 2020 a fost la 50% iar acum faţă de 2020, din calculele noastre, noi reuşim să funcţionăm decât pentru 6 luni de zile. S-au făcut promisiuni legate de Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială. Chiar dacă în preambulul legii e stipulat că bugetul asigură 90% din cheltuieli, din calculele noastre nu avem decât pentru 6 luni banii alocaţi pentru Protecţia Copilului.”, a spus Samoilă care a continuat „Cu DGASPC suntem într-o reorganizare. Conform legii pe care trebuie s-o punem în aplicare până în 2023 dacă într-un Centru sunt mai mult de 50 de persoane atunci ni se aplică, în fiecare an, câte o diminuare de 25% din buget. În astfel de condiţii, o să relocăm acele persoane, mai externalizăm din servicii astfel încât să putem face faţă acestei situaţii care nu e deloc plăcută.”

Cât priveşte adoptarea bugetului Judeţului pe anul în curs, Samoilă a avansat ca termen de aprobare finalul lunii aprilie.