CJ Călărași | Dezvoltarea turistică a brațului Borcea – Călărași – Port turistic de agrement

CJ Călărași | Dezvoltarea turistică a brațului Borcea – Călărași – Port turistic de agrement

Riveranitatea județului Călărași la Dunăre creează o atractivitate turistică deosebită, dar insuficient exploatată. Numărul mare de ostroave cu un pitoresc nemaiîntâlnit, ramificarea cursurilor principale prin brațe unice, creează atât un cadru natural ce predispune la relaxare, cât și condiții propice pentru practicarea vânătorii și a pescuitului sportiv. În acest sens amintim cele trei rezervații naturale: Ostrovul Ciocănești, Ostrovul Haralambie si Ostrovul Șoimul.

În acest sens, analizând necesitățile de dezvoltare a unei asemenea componente complexe, zona a fost propusă a fi valorificată prin 3 obiective de investiții, astfel:

1. “Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași – Silistra”, aprobat la finanțare prin Programul INTERREG VA Romania – Bulgaria.    

2. „Zonă de agrement”, prin înființarea unui AquaParc. Destinația construcției este zona de agrement, cu funcțiuni de AquaParc, piscină exterioară, cu sezlonguri, foodcourt și zonă relaxare (zona outdoor) și funcțiuni de centru spa (zona indoor).

3.“Dezvoltarea turistică a Brațului Borcea – Călărași – Port Turistic de Agrement”, finanțat prin Ministerul Turismului;

Portul turistic de agrement va contine:

Acvatoriu care va fi dimensionat pentru aproximativ 230 de ambarcațiuni mici și medii, sistem de pontoane plutioare, sistem alimentare cu combustibil, doc uscat, macara pivotantă, rampă de lansare, piloni pentru culisarea ansamblului plutitor, posturi de furnizare utilizați.

Dig de dirijare - gura acces acvatoriu

Diguri de protecţie împotriva inundațiilor

Clădire Spații comerciale de profil + Săli de conferințe;

Clădire Atelier Reparații Ambarcațiuni;

Amenajări exterioare

Alimentare cu apă și canalizare (racord bazin vidajabil);

Instalații electrice;

Amenajare platforma betonată pe toata lungimea acvatoriului

Amenajare platformă parcări

Amenajare circulație carosabil

Amenajare alei pietonale

Sursa de finanțare / Program: Buget național prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, conform Contractului de finantare nr. 25485/12.08.2019 și Buget Local.

Perioada de implementare: 13.08.2019 – 12.08.2025.

În prezent lucrările de construcții sunt în desfășurare, stadiul fizic realizat fiind de aproximativ 55%.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.