Locale | Pretendenții pentru șefia CJ Călărași

Locale | Pretendenții pentru șefia CJ Călărași

La alegerile locale din 9 iunie, președinția Consiliului Județean Călărași este disputată de nu mai puțin de 6 candidați, reprezentând 5 partide și o alianță electorală.

Primul care și-a depus candidatura, încă din 18 aprilie, potrivit Hotărârii 4 a Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Călărași, a fost social-democratul Vasile Iliuță. Președinte CJ Călărași din 2016 încoace, Iliuță pornește în mod clar cu prima șansă.

Opt zile mai târziu, mai exact pe 26 aprilie, și-a depus candidatura și deputatul Dumitru Coarnă, susținut de Partidul Umanist Social Liberal (PUSL). Coarnă a devenit parlamentar de Călărași în decembrie 2020, sub sigla PSD, de care s-a despărțit în aprilie 2022. Din iunie 2023 și până la începutul acestui an a activat în cadrul AUR – Alianța pentru Unirea Românilor. În 17 februarie s-a înscris în Partidul România Puternică, alegând finalmente să candideze la localele din 9 iunie sub sigla PUSL.

Pe 29 aprilie și-a înregistrat candidatura și Valentin Barbu, din partea PNL. Prefect din martie 2021, Valentin Barbu a candidat fără succes și în septembrie 2020, fiind atunci susținut de PNL și USR. S-a clasat pe locul secund după actualul președinte, Vasile Iliuță.

Tot pe 29 aprilie s-a înscris în competiție și Amalia Bellantoni, susținută de Partidul S.O.S. România. Antreprenoare, Amalia Bellantoni a devenit între timp cadru didactic la Belciugatele.

Tot pentru președinția Consiliului Județean, mandatul 2024-2028 este interesat și deputatul Daniel Florea care este susținut de Partidul AUR. Primul mandat de parlamentar l-a obținut în 2012, la Călărași, susținut atunci de PSD și PNL care formau USL-ul.

Alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei va fi reprezentată de Camelia Sanda Dăscălescu – Tiron, despre care caflă că este “Plina de compasiune, dar incapatanata. Muncitoare, indarjita, ambitioasa. Inginer. Om de afaceri. Negociator. Calda. Eleganta. O doamna, nu o femeie. De “femei” nu este nevoie in politica! Destul!”. Candidatura sa a fost adsmisă de BECJ Călărași pe 1 mai, conform Hotărârii nr. 16.

Candidații pentru președinția Consiliului Județean Călărași

Vasile Iliuță - PSD | Hotărârea 4 / 18.04.2024

Dumitru Coarnă -PUSL | Hotărârea 8 / 26.04.2024

Valentin Barbu – PNL | Hotărârea 9 / 29.04.2024

Amalia Bellantoni – Partidul SOS România | Hotărârea 11 / 29.04.2024

Daniel Florea – Partidul AUR | Hotărârea 15 / 01.05.2024

Camelia Sanda Dăscălescu – Tiron – ADU | Hotărârea 16 / 01.05.2024

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.