Budești | Patru pretendenți pentru Primărie

Budești | Patru pretendenți pentru Primărie

Avem și numele primilor 4 candidați pentru Primăria orașului Budești, la localele din 9 iunie.

Cap de listă este primarul în exercițiu, Ilie Mihai care și-a schimbat între timp domiciliul politic, trecând de la PUSL la PNL. Nu e o surpriză pentru că în toți acești 3 ani și jumătate, Ilie Mihai a stat tot timpul la ușa liberalilor, cu ajutorul lor reușind să obțină finanțare din fonduri guvernamentale pentru câteva proiecte, aflate din păcate într-un stadiu modest de implementare.

Cel de-al doilea candidat, decis însă să-l trimită acasă pe Mihai Ilie este Marian Pavel, liderul local PSD, indubitabil cel mai aprig adversar al primarului în funcție. Și din acest motiv, primarul s-a orientat rapid spre PNL care oricum nu avea pe cine să mizeze în zonă.

Deunăzi și-a anunțat intenția de a candida și Valentin Răducu, consilier local PRO România, care s-a transferat la USR dar va fi susținut și de celelalte două partide care compun Alianța Dreapta Unită, PMP și Forța Dreptei. Răducu nu e la prima încercare. Pe 27 septembrie, el s-a clasat pe locul 3, obținând 652 de voturi (20,95%). De partea sa va fi Iulian State, cel care în 2020, susținut de Alianța PNL – USR Budești, se clasa pe locul 4 cu 525 de voturi (16,87%).

Cel de-al 4 lea pretendent este Florin Nae, liderul local al Partidului Republicanilor. Fost viceprimar PSD în mandatul precedent, Florin Nae va fi susținut de Alianța AUR.

Ce a fost în septembrie 2020

1. Mihai Ilie (PUSL): 1.007 voturi | 32,36%

2. Sinel Nae (PSD): 869 voturi | 27,93%

3. Valentin Răducu (PRO România): 652 voturi | 20,95%

4. Iulian State (Alianța PNL – USR Budești): 525 voturi | 16,87%

5. Gheorghe Dona (PMP): 58 voturi | 1,86%

Voturi valabil exprimate: 3.111

Total alegători prezenți la urne: 3.349

Prezența la vot: 58,24%

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.