Marius Dulce: Partea de infrastructură rutieră în oraș am reușit să o realizăm în 4 ani, în procent de 70%

Marius Dulce: Partea de infrastructură rutieră în oraș am reușit să o realizăm în 4 ani, în procent de 70%

În cadrul unei conferințe de presă, susținută astăzi, primarul Marius Dulce a trecut în revistă principalele activități derulate de Executiv în această perioadă.

“Avem vești pentru călărășeni și nu puteam să nu ne vedem pentru a informa corect opinia publică despre ceea ce facem în oraș.”, a spus primarul Marius Dulce care a continuat “Ați aflat deja că începem procedura pentru construirea a două noi ansambluri de locuințe ANL. 36 de unități locative dedicate tinerilor pe care intenționăm sa le ridicăm în cartierul de tineri, lângă creșă. Un obiectiv care a trecut de avizul ședinței tehnice de la Agenția Națională de Locuințe. Locuințele sunt destinate tinerilor, prin închiriere, având parter, 3 etaje și mansardă, cu centrală proprie și panouri fotovoltaice care vor asigura necesarul de iluminat al spațiilor comune, dar și completarea energiei pentru centrala termică de încălzire și apă caldă. Moderne și atât de necesare.

Cele doua blocuri vor avea 4 garsoniere, 30 de apartamente cu 2 camere și 2 apartamente cu 3 camere (în mansardă).

La ora aceasta avem în așteptare 690 de tineri care ne solicită o locuință. Deci oportunitatea obiectivului este 100%.

Se lucrează și la creșa cu 70 de locuri de pe strada Sloboziei, o investiție necesară, cu o valoare totală de 3 milioane de euro. și aici spațiile sunt ultramoderne, va fi un reper pentru învățământul celor mai mici dintre călărășeni.

Lucrăm și la Centrul din Livadă, un centru pentru a doua șansă a copiilor de etnie romă. În Livadă, am început și lucrările la infrastructură, la rețeaua de apă și canal iar în scurt timp finalizăm și acest cartier.

Luna aceasta avem asigurări din partea constructorului să înceapă asfaltarea falezei de Promenada. S-a lucrat bine, susținut. În câteva zile va fi verificat și pontonul de specialiști în domeniu și putem spune că intrăm în linie dreaptă.

Pietonalul, Centrul Vechi, este o feerie seara și spre bucuria noastră zona e din ce în ce mai aglomerată. Oameni din toate zonele orașului vin la plimbare și se pare că intram încet în normalitate. Așa trebuie să arate un municipiu resedință de județ.

Rămânem tot în Centrul Vechi și vorbim și de anveloparea blocurilor A, acolo unde avem asociații de proprietari, condiție esențială pentru depunerea proiectelor pe anvelopare. Am reușit și finanțarea pentru blocurile J, din 2 Moldoveni unde Primăria este proprietară.

Despre infrastructura rutieră, Călărașiul este pe un drum bun, și la propriu și la figurat. M-am ținut de cuvânt și am terminat strada București. Începem marcajul străzii și va arăta foarte bine. Mulțumirea mea vine din faptul că a plouat zilele acestea foarte mult și nu s-au format lacuri. Asta înseamnă că lucrarea este corespunzătoare din toate punctele de vedere.

Lucrăm și în cartierul Măgureni. Cred că începem asfaltarea străzilor. Sunt realizate toate trotuarele, alveolele pentru spațiile verzi. Încercăm să găsim soluții pentru drumurile de servitute și pentru încă doua străzi care nu sunt prinse în proiect.

Strada Independentei, și aici suntem în grafic. Se înaintează bine. Și în Mircea Vodă, partea cu Tenaris.

Partea de infrastructură rutieră în oraș am reușit să o realizăm în 4 ani, în procent de 70%. Patru ani care au însemnat doi de pandemie, de stat acasă, de telemuncă, timp care s-a pierdut, dar zic eu că l-am recuperat.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.