România trece la ora de vară

România trece la ora de vară

România trece la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 3,00 devenind ora 4,00.

Astfel, ora oficială a României trece de la GMT+2 la GMT+3, orarul de vară aplicându-se până în ultima duminică a lunii octombrie.

În România, ora de vară este corelată cu orarul de vară practicat în statele Uniunii Europene.

Ora oficială de vară la care trece ţara noastră în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost introdusă în România pentru prima dată în 1932. Până în 1939, a funcţionat în fiecare an, între prima duminică din aprilie, ora 00,00, şi prima duminică din octombrie, ora 1,00 (ore locale). Între anii 1941 şi 1979 nu s-a mai folosit ora de vară.

Sursa www.agerpres.ro

Sursa foto www.alba24.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.