Peste 10 mii de pașapoarte au fost emise în 2023

Peste 10 mii de pașapoarte au fost emise în 2023

În perioada ianuarie – decembrie 2023 au fost soluționate de către Serviciul Public Comunitar Pașapoarte, din cadrul Instituției Prefectului Județul Călărași, un număr total de 17896 solicitări pentru eliberare de pașapoarte simple, comparativ cu anul 2022 când au fost soluţionate 31124 cereri, înregistrându-se astfel o scădere de 13228 cereri, după cum urmează:

✔9388 solicitări pentru pașapoarte simple electronice la ghişeu. La aceste solicitări se adaugă și 646 cereri de pașapoarte simple electronice pentru persoane cu domiciliul în alte județe, cereri care s-au soluționat de către serviciul de pașapoarte competent, conform domiciliului

✔3255 cereri pentru paşapoarte simple electronice depuse la alte judeţe de persoane care au domiciliul pe teritoriul judeţului Călărași

✔3513 solicitări pentru pașapoarte simple electronice prin misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate

✔790 solicitări pentru pașapoarte simple electronice – C.R.D.S. (Paşaportul simplu electronic pentru cetăţeni români cu domiciliul în străinătate) din care 576 primite la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate prin aplicaţia IDIS și 33 la ghișeu

✔950 solicitări pentru pașapoarte simple temporare

138 cereri au fost reînregistrate pentru diverse motive (documentație incompletă, date eronate, etc.), iar 55 de cereri pentru paşapoarte simple electronice CRDS au fost transferate pentru validare la Direcția Generală Pașapoarte.

Au fost respinse 16 cereri care nu întruneau condiţiile prevăzute de lege.

În ceea ce priveşte documentele emise, în anul 2023 au fost emise 10841 de pașapoarte, cu 7581 mai puține decât în anul 2022.

Pe linia emiterii și eliberării paşapoartelor simple temporare/electronice CRDS au fost primite un număr de 790 cereri de eliberare a paşapoartelor pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, cu cerere prin ambasadă sau cu cerere la ghişeu.

Pe linia restabilirii domiciliului din străinătate în România au fost primite 113 comunicări având ca obiect restabilirea domiciliului pentru cetăţenii români din străinătate în România, respectiv: 51 cereri de la SPCLEP Călărași, 7 de la SPCLEP Budești, 31 de la SPCLEP Oltenița, 5 de la SPCLEP Lehliu-Gară, 3 de la SPCLEP Fundulea și 16 de la alte judeţe.

Pe linie de restricţii, identificări și relaţii de muncă în străinătate au fost primite de la autoritățile competente 771 comunicări privind 873 persoane, referitoare la dispunerea măsurilor privind suspendarea exercitării dreptului la libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate, fiind efectuate verificări în vederea identificării persoanelor împotriva cărora s-au dispus măsurile restrictive și punerii acestora în executare.

Au fost revocate dispoziţiile de dare în urmărire generală conform art. 521-526 Cod procedură penală pentru un număr de 62 persoane.

Au fost primite informări transmise de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României în străinătate prin Direcţia Generală de Paşapoarte referitoare la 121 cetăţeni români arestaţi, 7 minori neînsoţiţi, 1 expulzat, 3 accidentaţi și 12 decedaţi pe teritoriile altor state.

De asemenea, personalul serviciului a primit, la ghişeele de lucru cu publicul, 63 solicitări pentru eliberarea de adeverinţe referitoare la limitarea exercitării dreptului la libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate/istoricul pașapoartelor deținute.

Din 20 noiembrie 2023, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Călărași funcționează într-un sediu nou, cu o suprafață de 310 mp. Cei 6 lucrători, din cadrul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Călărași, procesează zilnic în jur de 40 de cereri.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.