ALDE | În plină campanie pentru şefia PNL, doamna Turcan promite creşterea pensiilor şi alocaţiilor de anul viitor!

ALDE | În plină campanie pentru şefia PNL, doamna Turcan promite creşterea pensiilor şi alocaţiilor de anul viitor!

În mai bine de un an şi jumătate de guvernare, atât Guvernul Orban, cât şi Guvernul Cîţu au refuzat să majoreze pensiile şi alocaţiile conform legilor votate de Parlament şi promulgate de Klaus Iohannis. Ba că nu au bani, ba că nu se justifică, mai mereu au găsit o justificare pentru a nu majora veniturile a două categorii importante de români.

Coincidenţă sau nu, fix în plină campanie pentru funcţia de preşedinte al PNL, doamna Raluca Turcan, ministrul muncii, pare să fi descoperit "coordonatele" corecte pentru a majora pensiile şi alocaţiile de anul viitor. De unde a găsit doamna Turcan aceşti bani deodată? Nu avem de unde să ştim, având în vedere că în urmă cu câteva zile eram anunţaţi că alocaţiile nu vor creşte anul acesta.

Cine ar putea să o mai creadă pe doamna Turcan sau pe cineva din actuala guvernare, având în vedere că doi ani la rând au promis că vor majora veniturile pensionarilor şi alocaţiile copiilor, dar când se apropia scadenţa nu mai aveau bani?

În loc să facă promisiuni deşarte, în speranţa unei campanii interne de succes pentru "Team Cîţu", Guvernul ar trebui să se ţină de cuvânt în privinţa măsurilor de sprijin pentru economie, pentru firmele româneşti grav afectate de criza de Covid-19, firme ce reprezintă coloana vertebrală a economiei ţării noastre. De anul trecut, de când Ludovic Orban promitea miliardele de euro pentru IMM-uri, antreprenorii români aşteaptă sprijinul anunţat de Guvern. Dar, în loc de susţinere, reprezentanţii mediului de afaceri românesc primesc din partea Guvernului o doză de incompetenţă useristă.

Doamna Turcan, în loc de promisiuni răsuflate, ar trebui să propună, împreună cu colegii userişti care au pus stăpânire pe ministerul economiei, măsuri pentru salvarea locurilor de muncă, pentru salvarea firmelor româneşti.

Consiliul Naţional al ALDE