ALDE | România guvernată pe datorie de mai bine de un an de zile!

ALDE | România guvernată pe datorie de mai bine de un an de zile!

Guvernarea PNL - USR -PLUS - UDMR a reuşit performanţa de a creşte datoria publică la nişte cifre astronomice. Cifrele oficiale ne arată că deja datoria publică trece de 50% din PIB. Vorbim de cea mai mare datorie publică înregistrată de către ţara noastră în ultimii 30 de ani. Discutăm despre nivelul de 50% din PIB al datoriei publice în condiţiile în care din 2016 până în 2019 datoria publică a scăzut de la 37,3% la 35,2%.

La această creştere galopantă a datoriei publice au contribuit foarte mult împrumuturile pe bandă rulantă pe care le-a făcut guvernarea actuală, începând cu Guvernul Orban anul trecut şi continuând cu actualul Guvern.

Totul a început în 2020, atunci când Guvernul Orban, în lipsă de soluţii pentru susţinerea economiei româneşti, a găsit soluţia "miraculoasă": guvernarea pe datorie. Toate cifrele din 2020 privind România prosperă, economia care duduie, toate au fost rezultatul împrumuturilor de peste 100 de miliarde de lei pe care le-au făcut guvernanţii.

Conform informaţiilor publice, s-au împrumutat 44 miliarde euro într-un an, adică 1.300 de euro pe secundă! Cu aceşti bani se puteau face atât de multe pentru România şi pentru români. Însă, din păcate, nu s-a făcut nimic! În schimb, am asistat la risipă, furt, datorie! Nimic nu a ajuns la cetăţeni, nimic în economie, pe principiul totul în claxon, nimic la motor.

Unde sunt oare toţi banii împrumutaţi? Ce a făcut Guvernul PNL - USR PLUS - UDMR cu ei? Nimeni nu ştie şi nu poate să ofere un răspuns la aceste întrebări!

Pe rând, prin politica economică pe care au dus-o, guvernele Orban şi Cîţu au afectat viitorul fiecărui cetăţean al României prin lipsa unor măsuri de susţinere a capitalului românesc şi a unor măsuri luate în interesul românilor.

Toate sumele împrumutate în ultimul an n-au adus niciun progres, nicio dezvoltare, nicio bunăstare. Nu s-a întâmplat absolut nimic! Unde sunt autostrăzile cu care USR-PLUS se lăuda? Unde sunt sumele necesare pentru susţinerea firmelor româneşti cu care Orban se lăuda în 2020? Nicăieri! Totul a rămas la nivel declarativ!

În loc să se împrumute în continuu şi să crească şi mai mult datoria publică, cei aflaţi la guvernare ar trebui să sprijine, în mod real, mediul de afaceri, să vină cu un plan coerent de redresare economică a României. E evident că trebuie să existe o schimbare de paradigmă, altfel criza economică ne va lovi puternic şi nu vom rezista.

Consiliul Naţional al ALDE

Preşedinte Cristian Dima

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.