Noi focare de pestă porcină africană, confirmate. Vezi zonele vizate!

Noi focare de pestă porcină africană, confirmate. Vezi zonele vizate!

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prezidată de prefectul Valentin Barbu, întâlnire ce a avut loc marți, 20 februarie 2024, a fost supusă aprobării Hotărârea nr.1, privind stabilirea caracterului de urgență al situației de risc al confirmării unor noi focare de PPA într-una din exploatațiile comerciale și non-comerciale de suine din localitățile: Municipiul Călărași, Comuna Dragalina, Comuna Vasilați, Comuna Ștefan-Vodă și Comuna Vâlcelele din județul Călărași, localități care nu dețin terenuri pentru neutralizarea prin îngropare a carcaselor, cadavrelor și a altor materiale posibil contaminate.

Luând în considerare posibilitatea apariției unor noi cazuri și pentru a gestiona cu operativitate diversele situații, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași a hotărât efectuarea unor demersuri către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în vederea identificării soluțiilor necesare pentru asigurarea condițiilor legale necesare neutralizării prin îngropare a carcaselor, cadavrelor și a altor materiale posibil contaminate din exploatațiile de la nivelul unităților administrativ-teritoriale menționate.

Ședința s-a desfășurat atât cu prezență fizică, cât și pe grupul de lucru online al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Călărași.

BIROUL DE PRESĂ

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.