V. Iliuță: Este necesar să putem facilita accesul la educație pentru fiecare copil din județul Călărași

V. Iliuță: Este necesar să putem facilita accesul la educație pentru fiecare copil din județul Călărași

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, a participat astăzi la festivitatea de inaugurare a Școlii Gimnaziale nr. 1 Dragoș Vodă, reabilitată și modernizată prin fonduri europene în cadrul proiectului „Reabilitare, modernizare, extindere (prin desființare corpuri C1, C4), dotare Școala Gimnazială Nr. 1 Dragoș Vodă, comuna Dragoș Vodă, județul Călărași”.

”Educația este pilonul principal pentru dezvoltarea societății și asigurarea unui viitor mai bun. Este necesar să putem facilita accesul la educație pentru fiecare copil din județul Călărași, fiind o condiție pentru îmbunătățirea calității vieții, eradicarea sărăciei, prevenirea abandonului școlar și reziliența comunității noastre. Am participat astăzi la inaugurarea Școlii Gimnaziale Nr.1 - Dragoș Vodă, un proiect în valoare de peste 10.000.000 lei finanțat prin POR, un proiect prin care primarul Radu-Aurel Ion și-a arătat preocuparea constantă pentru starea actului educațional din comună. Atragerea de investiții importante în zona rurală și crearea de infrastructură pentru învățământ sunt o prioritate pentru administrația județeană și vom face permanent demersuri pentru a o aduce la standardele europene actuale.”, se arată în mesajul postat de președintele Iliuță pe pagina personală de Facebook.

iliutadragosvoda2

Proiectul, finanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020, a fost depus în cadrul Axei prioritare 10 - „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Prioritatea de investiții 10.1 - „Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare”, Obiectiv specific 10.1 „Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, apel dedicat învățământului obligatoriu, Operațiunea B.

Contractul de finanțare a fost semnat pe 2 decembrie 2019.

Pentru a asigura o educație atractivă și de calitate, în vederea reducerii abandonului școlar în rândul elevilor din comună s-au realizat lucrări de reabilitare, modernizare și dotare a 15 săli de clasă precum și de extindere a sălii de sport, intervenție necesară pentru buna desfășurare a orelor de educație fizică.

Cererea de finanțare a avut o valoare totală de 10.368.536,94 lei, din care peste 8,6 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, aproximativ 1,3 milioane de lei este contribuția de la bugetul de stat, în timp ce beneficiarul, Primăria Dragoș Vodă, a asigurat o cofinanțare de peste 200 de mii de lei.

Din septembrie 2021, cei 270 de școlari din Dragoș Vodă și-au desfășurat orele de curs în cele 11 module provizorii achiziționate de Consiliul Județean Călărași.

iliutadragosvoda3

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.