Mai mult timp pentru depunerea proiectelor de înfiinţare a sistemelor de irigaţii

Mai mult timp pentru depunerea proiectelor de înfiinţare a sistemelor de irigaţii

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă prelungirea cu încă două luni a sesiunii de primire a cererilor de finanţare pentru DR-26 Înfiinţarea sistemelor de irigaţii, intervenţie finanţată cu fonduri din Planul Strategic 2023 - 2027. Astfel, noul termen limită pentru depunerea proiectelor prin DR-26 în această sesiunea este 15 iulie 2024, ora 16.00.

Sesiunea a fost prelungită pentru a răspunde solicitărilor fermierilor care, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 2115/ 2021, trebuie să dovedească că starea corpului de apă utilizată pentru irigaţii nu a fost identificată ca fiind nesatisfăcătoare din punct de vedere al cantităţii de apă - respectarea acestei condiţii se face prin prezentarea Avizului de Gospodărire a Apelor.

Reamintim că pentru sesiunea în curs alocarea financiară este de 102.421.176 de euro. De la momentul lansării sesiunii pe data de 15 ianuarie 2024 şi până în prezent, s-au depus on-line solicitări de finanţare în valoare totală de 4.206.106 de euro.

Valoarea maximă a finanţării care se poate obţine pentru înfiinţarea sistemelor de irigaţii prin intermediul DR-26 este de 500.000 de euro/ beneficiar, iar sprijinului public nerambursabil este de 65% din costurile eligibile.

În cadrul acestei linii de finanţare sunt eligibile investiţii privind înfiinţarea sistemelor locale de irigaţii la nivelul fermei, inclusiv montarea sistemelor de contorizare a apei, construcţia sau modernizarea bazinelor de colectare şi de stocare a apei de irigat, precum şi investiţiile care vor viza utilizarea apei recuperate ca sursă alternativă de alimentare cu apă.

De asemenea, prin proiect, sunt finanţate cheltuielile cu construcţia sau renovarea de bunuri imobile, onorariile pentru arhitecţi, ingineri şi consultanţi, onorariile pentru consiliere privind durabilitatea economică şi de mediu, pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare, inclusiv studiile de fezabilitate. Prin DR-26 se pot deconta şi cheltuielile cu achiziţionarea sau dezvoltarea de software şi achiziţionarea de brevete, licenţe, drepturi de autor, mărci etc.

Pentru întocmirea documentaţiei necesare depunerii cererii de finanţare, toţi cei interesaţi au la dispoziţie pe pagina www.afir.ro, la secţiunea Finanţare, Ghidul solicitantului şi anexele aferente intervenţiei DR-26.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.