Liviu Coman: Mă prezint în fața călărășenilor cu un program electoral bine articulat, care va continua schimbarea feței orașului nostru

Liviu Coman: Mă prezint în fața călărășenilor cu un program electoral bine articulat, care va continua schimbarea feței orașului nostru

Liviu Coman este candidatul susținut de Alianța Electorală PMP – Forța Dreptei pentru Primăria municipiului Călărași, la alegerile locale din 9 iunie. Viceprimar în funcție, Liviu Coman prezintă și o serie de măsuri pe care le va promova în cazul în care va obține mandatul de primar.

 

Domnule Coman, ați fost desemnat candidatul PMP – Forța Dreptei pentru Primăria Călărași. O misiune al cărei rezultat îl vom afla sigur pe 9 iunie seara. Cu ce gânduri intrați în campania electorală?

Liviu Coman: Da, asa este. La nivel de Municipiu Calarasi, alaturi de colegii mei din Organizatia Municipala PMP, am constituit impreuna cu Forta Dreptei, alianta electorala locala PMP-Forta Dreptei si în acestă formulă intrăm in cursa electorala pentru alegerea Primarului si a Consiliului Local al Municpiului nostru.

Am fost onorat si mulțumesc pe aceasta cale colegilor mei din PMP si in egala masura si celor din Forța Dreptei, pentru increderea si sustinerea de care beneficiez pentru candidatura de primar al Municipiului Calarasi.

Ma gandesc la toți cetațenii municipiului nostru, din orice zona a orasului si pornesc de la convingerea ca Municipiul Calarasi merita mai mult. Orice om de buna credința vede ca orasul nostru s-a dezvoltat semnificativ in actualul mandat al guvernanței locale, din care am onoarea sa fac parte in calitate de Viceprimar.

Dar, este clar, nu este de ajuns. De aceea evident a venit vremea unor schimbari majore. Ma prezint in fata calarasenilor cu un program electoral bine articulat, care va continua schimbarea feței orasului nostru. Nu este nevoie de artificii ,de promisiuni deșarte, ci de obiective concrete, rezultate direct dintr-o cunoastere aprofundata a dorințelor cetatenilor nostri.

Eu știu foarte bine ce avem de facut și, mai ales, cum trebuie facut.

În urmă cu 4 ani, tot în competiția pentru Primărie ați ocupat finalmente locul 3, candidând doar sub sigla PMP. Ați obținut pe 27 septembrie 2020 nu mai puțin de 1781 de voturi. Ce credeți că va fi de data asta?

Liviu Coman: Asa dupa cum spuneam fac parte din actula echipa de guvernanță locala si in toate realizarile majore care s-au produs in municipiul nostru am avut rolul meu in calitate de consilier local si de viceprimar.

Cu unele dintre acestea, fara lipsa de modestie, pot spune ca ma identific in exclusivitate ca inițiativa si coordonarea acțiunilor. Aș aminti aici doar cateva dintre acestea:

- intinerirea materialului dendrologic din parcuri și alte spații verzi, aliniamente stradale, prin plantarea de puieti de arbori si arbusti ornamentali cu ridicat potential estetic si de protectia mediului. Astfel de puieti au fost plantați în parcuri și multe spații verzi ale orasului, reusind in trei sezoane sa plantam peste trei mii de arbori ornamentali și cam tot atația arbusti ornamentali. Nu cred ca in ultimii 35 de ani, cumulat, s-au plantat atatia puieți. Sunt mandru de aceasta realizare ,mai ales ca profesia mea este cea de inginer silvic.

- coodonarea acțiunii de identificare a arborilor aflați intr-o stare avansată de declin biologic, uscați, care costituiau un real pericol pentru vieti omenești și pagube materiale in caz de prăbușire în condiții de furtuni și eliminarea acestora de pe domeniul public. În urma acestei acțiuni au fost indepartați un număr de peste 150 de astfel de arbori.

- Soluționarea unor probleme de trafic prin amenajarea unor sensuri giratorii, este adevarat provizorii la momentul de fața, cum sunt cele care au rezolvat circulația rutiera si pietonala in intersectiile de la Cinci Calarasi si Liceul Agricol. Instituirea de sensuri unice (strazile Plevna,Rahova ,Viitor ,Zona Salvare, ș.a.) si nenumarate alte soluții pentru fluidizarea traficului rutier în condiții de siguranță pentru pietoni, analizate si aprobate in cadrul Comisiei pentru Siguranta Circulatiei al carei Presedinte sunt.

- coordonarea echipei de lucru pentru intocmirea Regulamentului de atribuire parcari de domiciliu, in baza caruia au fost atribuite in actualul mandat peste 3500 de locuri de parcare.

- salubrizarea unor zone ale municipiului unde deșeurile abandonate constituiau adevărate focare de infecție cu pericol iminent pentru sănătatea publică. Amintesc zona de pe strada Bârsei, in marginea cartierului Obor, de unde au fost ridicate peste trei mii de tone de deșeuri abandonate.Ulterior am coordonat acțiuni ale Poliției Locale si Servciului de Gospadarie comunală având ca scop evitarea continuarii de abandonare a deșeurilor, în prezent zona mentinâdu-se curată. Eliminarea unor rampe de gunoi deosebit de insalubre ,situate in zona de case,unde colectarea se face din poartă in poartă, existența acestora nefiind justificată. Enumar asemenea rampe, cum ar fi cele situate pe str.Oborului (langa Caminul de Batrani), intersecție Prelungirea Dobrogei cu Rocada, intersectie str, Independenței cu str. Petroșani, intersecție str. Avram Iancu cu str. Prel. Dobrogei.

- inițierea și urmarirea unei acțiunii de clarificare a situației locative a unor imobile (aproximativ 6.000), a caror situație reala nu corespundea cu cea din evidențele Serviciului Public Local Comunitar de Evidența Personelor, cu repercursiuni in imposibilitatea recuperării taxei de salubrizare. Și aici a fost cazul unor imobile care aveau in evidențe peste 10 locatari, la multe inregistrandu-se 20, 30, 40, 70 si chiar 100 de persoane.

Toate acestea și multe altele ma fac sa fiu optimist si avand convingerea ca am facut tot ce am putut sa valorific voturile obținute la precedentele alegeri exclusiv in interesul cetatenilor, am speranța ca rezultatele viitorului tur de scrutin vor fi pe masura acestor realizari si a programului electoral propus.

În aceșt mandat ați făcut administrație, ocupând una din funcțiile de viceprimar. Ce probleme are municipiul și cum crede Liviu Coman că pot fi soluționate în viitorul mandat, în calitate de primar?

Liviu Coman: Prezența mea in calitate de viceprimar in cadrul actualei echipe de guvernanță a administratiei publice locale, implicat, asa dupa cum aratam, in identificarea si solutionarea multor aspecte ale traiului cotidian, m-a facut sa am o foarte buna cunoastere a cerintelor cetatenilor nostri.

De aceea susțin in cadrul programului nostru electoral, continuarea schimbarii feței orașului, dar nu oricum ,ci in deplin acord cu cerințele traiului de zi cu zi al cetatenilor din orice zona a municipiului.

Trebuie sa ținem cont de decalajul evident al condițiilor de trai din zone defavorizate ale municipiului, raportat la alte zone in care s-a investit mai mult in anii precedenți si sa facem tot ce trebuie pentru reducerea acestui decalaj si echilibrarea conditiilor de trai.

Toți oamenii indiferent de zona in care locuiesc vor sa traiasca intr-un mediu curat, verde, civilizat, modern, cu rețele de gaze ,apa curenta, canalizare, cu accesibilitate la transportul in comun, cu infrastructura rutiera si pietonala care sa asigure un trafic fluent si sigur.

Am facut aici referire doar la cateva nevoi majore ale comunitații nostre dar mai sunt multe altele la fel de importante in domeniul educațional, al infrastucturii scolare, in domeniul sanatații, educației civice, ordine publica, sport, ș.a.

Toate acestea se regasesc in programul nostru electoral.

Alianța Dreapta Unită din care PMP face parte va avea candidat unic pentru președinția CJ Călărași. Ce s-a întâmplat în plan local, la nivelul municipiului reședință de județ? Există posibilitatea să fiți atacat de colegii de la USR în campanie?                                                    

Liviu Coman: Nu raspund.

Ce-și propun Liviu Coman și cele două partide din spatele său, PMP și Forța Dreptei în viitorul mandat pentru municipiul nostru Călărași?

Liviu Coman: Ne prezentăm in fața călărășenilor cu un program electoral care conține obiective, așa după cum spuneam, izvorâte dintr-o foarte bună cunoaștere cerințelor cetățenilor.

1. Asigurăm finalizarea implementării proiectelor finantate din fonduri europene: reabilitarea infrastructurii rutiere, de extindere a retelelor de apa, canalizare si gaze naturale

2. Continuăm proiectele cu fonduri europene pentru modernizarea Municipiului Călărași: reabilitarea energetică a clădirilor institutiilor publice și ansambluri de locuințe, modernizarea infrastructurii școlare, investiții în sistemul de sănătate și asistență socială

3. Reorganizăm rețeaua de transport rutier prin înființarea de noi sensuri giratorii, amenajarea celor existente provizoriu, instituirea de sensuri unice, amenajarea de noi căi rutiere. Reorganizăm transportul în comun, creăm trasee care să acopere cât mai complet toate zonele orașului

4. Investim în locuri de muncă! Inițiem construirea parcului industrial Călărași, pe terenul fostului Combinat siderurgic. Acordăm facilități fiscale pentru atragerea de investitori în dezvoltarea economiei locale.

5. Dezvoltăm Fondul Locativ de Stat ai minicipiului. Atribuim terenuri, cu prioritate tinerilor căsătoriți, pentru construirea de locuințe. Acordăm facilități fiscale pentru atragerea dezvoltatorilor imobiliari.

6. Facem Călărașul Verde! Identificăm arborii aflati in declin biologic avansat din aliniamente și spațiile verzi ale municipiului. Înlocuim acesti arbori prin plantarea de puieți de arbori și arbuști forestieri cu ridicat potential estetic si de protecție a mediului.Identificăm locuri si plantăm astfel de puieti in toate zonele orașului. Amenajăm pepiniera proprie și modernizăm serele existente pentru asigurarea materialului floricol necesar înfrumusețării sezoniere a parcurilor și spațiilor verzi.

7. Investim in educatia copiilor noștri! Dezvoltam infrastructura școlară cu surse financiare proprii și accesarea de fonduri europene. Facilitam și finanțăm parteneriate între unități școlare - Inspectoratul școlar și comunitate. Susținem programele "Școala altfel", "Scoala in vacanta", ”Școala verde”.

8. Investim în sănătate! Identificăm locații și înființăm in proiecte comune cu autoritățile centrale și judetene,centre medicale zonale care să asigure urgente minore și administrarea de tratamente ce necesită asistență medicală. Dotăm aceste centre cu minim de aparatură medicală pentru ședințe de fizioterapie și kinetoterapie.

9. Reorganizăm Administrația Publică din Primărie și Serviciile publice subordonate. Competența profesională, corectitudinea, meritocrația, capacitatea de lucru în echipă, atitudinea corectă față de cetățean, vor constitui criterii de bază în selectarea și promovarea salariaților Administrației Publice Locale

10. Asigurăm un mediu sănătos pentru traiul cetatenilor! identificăm și monitorizăm poluatorii aerului, oprim sursele de poluare ce depășesc parametrii admiși.

11. Susținem dezvoltarea comunităților defavorizate! Incurajăm implicarea acestora în activități socio-economice adecvate și în programe educaționale menite să le asigure un trai mai bun.

12. Investim pentru dezvoltarea sportului de performanță! Finanțăm proiecte pentru dezvoltarea activităților sportive de masă, cu rol de selecție pentru sportul de performanță. Susținem activitățile Cluburilor sportive din Municipiul nostru.

13. Sprijinim activități culturale, păstrarea tradițiilor locale, incurajăm și susținem implicarea familiei in viața spirituală, religioasă a comunității.

14. Restabilim identitatea istorică a Municipiului Călărași! Finanțăm execuția de lucrări de artă - statui, grupuri statuare, dedicate personalităților marcante aflate în legatura de-a lungul vremii cu orașul Călărași și monumente comemorative -"Deportările în Bărăgan", "Comunitatea aromână în Călărași", "Călărașul agrar / cerealier"

Care sunt punctele forte ale membrilor propuși de mini alianța PMP – Forța Dreptei pentru viitorul Consiliu Local?                 

Liviu Coman: Sunt oameni din multe categoriii profesionale, bine ancorați in viața cotidiana a comunitații noastre, oameni de echipa, dornici sa participe la realizarea programului nostru electoral.

Va fi o campanie dură bazată pe atacuri la persoană?

Liviu Coman: În ce mă privește nu sunt genul de politician care să practice asfel de proceduri.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.