A fost semnat primul proiect strategic finanţat prin Programul Interreg VI-A România-Bulgaria

A fost semnat primul proiect strategic finanţat prin Programul Interreg VI-A România-Bulgaria

Astăzi, în prezenţa domnului ministru Adrian-Ioan VEŞTEA şi a Excelenţei Sale, domnul Radko Vlaykov, ambasadorul Republicii Bulgaria în România, a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul strategic Danube Integrated System for MARking (DISMAR), în cadrul Programului Interreg VI-A România-Bulgaria.

Proiectul va contribui la creşterea siguranţei şi eficienţei navigaţiei pe sectorul comun româno-bulgar al fluviului Dunărea, dezvoltând un sistem de marcare inovator şi integrat pe o lungime de 470 km, care va asigura infrastructura necesară implementării unui mod de transport sigur, durabil, inteligent şi rezistent la schimbările climatice.

"Semnarea acestui contract reprezintă un angajament concret al guvernelor noastre de a sprijini proiectele de importanţă strategică, care promovează cooperarea şi dezvoltarea transfrontalieră. Apreciem eforturile şi colaborarea tuturor partenerilor implicaţi în acest proiect şi suntem încrezători că DISMAR va aduce beneficii semnificative pentru comunităţile din ambele ţări", a precizat ministrul Adrian-Ioan Veştea.

În cadrul proiectului, care are un buget total de aproape 10 milioane de euro (din care cofinanţarea europeană este de aproximativ 8 milioane de euro) şi o durată de implementare de 36 de luni, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (Galaţi) este lider, iar Agenţia Executivă pentru exploatarea şi întreţinerea fluviului Dunărea (Ruse) este partener.

Acesta este primul proiect de importanţă strategică selectat de Comitetul de Monitorizare a Programului Interreg VI-A România-Bulgaria, care va contribui în mod direct la îmbunătăţirea mobilităţii la nivel naţional, regional şi local, precum şi la nivelul Uniunii Europene, de-a lungul Coridorului TEN-T Rin-Dunăre.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.