Repararea Centurii Călărașiului, aprobată și de consilierii locali

Repararea Centurii Călărașiului, aprobată și de consilierii locali

Consilierii locali, convocați miercuri în ședință ordinară, au aprobat acordul de colaborare între Municipiul Călărași și Consiliul Județean Călărași în vederea realizării obiectivului de investiții “Reparații capitale cu îmbrăcăminți bituminoase ușoare Varianta Nord (Centura Călărași), în lungime totală de 2,864 km.

Valoarea totală a investiției este de 1.449.238,79 lei (la care se adaugă TVA), durata estimată de realizare fiind de 24 de luni. Amplasamentul începe de la intersecția cu Drumul Judetean 306 A (sens giratoriu) până la intersecția acces Saint Gobain, în suprafață totală de 20.300 mp.

“Prin asfaltarea Variantei Nord (Centura) în lungime totală de 2,864 km se urmăreste decongestionarea zonelor aglomerate din municipiul Călărași și va facilita transportul în condiţii de trafic mai sigure, cu o rapiditate sporită şi o durată de deplasare mai redusă a participanţilor la trafic din zonele implicate în proiect atât între localităţile situate pe traseele respective, precum şi către instituţiile şcolare, de sănătate, instituţiile publice şi locurile de muncă ale cetăţenilor din localităţile tranzitate de sectorul de drum supus reparațiilor.”, se arată în Referatul de aprobare.  

Potrivit acordului, contribuția Municipiui Călărași este de 320 de mii de lei (la care se adaugă TVA) iar a Consiliului Județean este de 1.129.238,79 lei (la care se adaugă TVA).

Ce responsabilități va avea Municipiul Călărași potrivit Acordului de cooperare

- Asigurarea finanțării lucrărilor în cuantum de 320.000,00 lei, la care se adaugă T.V.A.

- Punerea la dispoziția parteneriatului a sectorului de drum public al cărui traseu urmează a fi reparat;

- Predarea amplasamentului executantului pentru efectuarea lucrărilor de reparații;

- Obținerea avizelor necesare;

- Asigurarea verificării lucrărilor și a recepției acestora în conformitate cu prevederile legale.

Ce responsabilități revin Consiliului Județean în baza Acordului de cooperare

- Asigurarea finanțării lucrărilor în cuantum de 1.129.238,79 lei, la care se adaugă T.V.A.

- Asigurarea execuției lucrărilor;

- Răspunderea asupra conformității lucrărilor față de Partener;

- Asigurarea verificării lucrărilor și a recepției acestora în conformitate cu prevederile legale.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.