V. Iliuță: E un mare abuz făcut de PNL, de oamenii formați de “șpagă-n chiloți”

V. Iliuță: E un mare abuz făcut de PNL, de oamenii formați de “șpagă-n chiloți”

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță a lansat joi un atac dur la adresa prefectului liberal, Valentin Barbu care din punctul său de vedere acționează eminamente politic, abuzând de funcția pe care o deține. În opinia sa, abordarea afișată de fostul său contracandidat la alegerile din septembrie 2020, considerat un produs politic al fostului lider al partidului, Răducu Filipescu, e una nemaiîntâlnită. Afirmațiile au fost făcute în contextul blocării efectelor Hotărârii privind repartizarea sumelor din fondul constituit la dispoziția Consiliului Județean Călărași, în procent de 6%, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la nivelul Județului Călărași, pe unități administrativ–teritoriale, pe anul 2021 și estimări pentru anii 2022-2024, adoptată luni, dar atacată pentru a doua oară la instanța de contencios de reprezentantul Guvernului în teritoriu.

“De când conduc Consiliul Județean de 5 ani, cel puțin, n-am mai văzut această abordare pe care o are PNL-ul. Și mai cred un lucru. Nici abordarea actuală a prefectului n-am mai întânit-o. Să-ți dorești să umilești instituțiile statului prin abordarea pe care o are prefectul actual în funcție, inclusiv abuzurile pe care le face atacând toate hotărârile Consiliului Județean... E un mare abuz făcut de PNL, de oamenii formați de “șpagă-n chiloți” (n.r. fostul senator și președinte al CJ Călărași și al PNL Călărași, Răducu Filipescu). Astăzi avem această rușine pentru instituțiile statului conduse de prefect PNL.”, a spus Iliuță care a admis că inițial a avut încredere în Valentin Barbu, atunci când a fost numit prefect, însă deciziile luate ulterior de acesta l-au determinat să-l considere doar un prefect pentru “zona PNL”.

“Da, am crezut că va fi un prefect pentru județul Călărași. El este un prefect numai pentru zona PNL. Deci PNL-ul cu “șpagă în chiloți” și prefectul actual au știut cum să dezbine, cum să facă rău și să vină cu argumente care nu sunt veridice în fața cetățenilor că-și doresc dezvoltarea județului și bunul mers instituțiilor statului și al Consiliului Județean Călărași.”, a conchis liderul CJ, Vasile Iliuță.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.