Dumitru Coarnă a demisionat din AUR!

 Dumitru Coarnă a demisionat din AUR!

Lovitură de teatru! Deputatul Dumitru Coarnă a anunțat de puțină vreme pe o rețea de socializare că demisionează din Partidul AUR, unde ocupa funcția de președinte interimar al organizației județene Călărași.

“Împreună cu colegii din AUR Călărași am decis, în unanimitate, să demisionăm din partid!

Motivele acestei decizii sunt:

  1. Nerespectarea prevederilor legii partidelor politice (14/2003) de către conducerea națională a partidului;
  2. Nerespectarea statutului AUR de către conducerea centrală;
  3. Refuzul de a înființa filiale județene.

Revenim cu detalii.”, se arată în mesajul postat de parlamentarul călărășean pe pagina personală de Facebook.

Surse apropiate de partid susțin că organizația județeană AUR Călărași va fi preluată de deputatul Daniel Florea care din toamna anului trecut s-a înscris în Partidul Republican, partid care face parte din Alianța AUR.

UPDATE. Alianța pentru Unirea Românilor Călărași a postat ulterior pe pagina de Facebook mesajul de mai jos:

"Referitor la situația domnului Dumitru Coarnă facem următoarele precizări:

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) funcționează în baza prevederilor legale și a statutului partidului votat în cadrul Congresului. Acestea trebuie respectate de toți membrii AUR, indiferent de funcția pe care o ocupă.

În cazul județului Călărași și al domnului Dumitru Coarnă, în cadrul forurilor de conducere ale partidului i s-a solicitat acestuia să prezinte în original și scanate adeziunile realizate la filiala AUR Călărași.

De asemenea, domnul Dumitru Coarnă a realizat, fără acceptul conducerii partidului sau al departamentului financiar, documente financiare care nu sunt în evidența partidului.

Domnia sa a refuzat să răspundă tuturor solicitărilor venite din partea conducerii centrale a partidului, să transmită adeziunile, dar și să respecte cadrul legal și statutar al partidului cu privire la activitățile financiare, iar pe cale de consecință, în data de 29 ianuarie, i s-a transmis că nu mai are nicio calitate de reprezentare în partidul AUR.

Ca urmare a refuzurilor repetate, domnului Coarnă i s-a transmis în această săptămână și fizic o somație cu privire la aceste aspecte. Domnia sa a refuzat să primească reprezentanții Secretariatului General al AUR, dându-i afară dintr-un sediu paralel pe care îl crease pentru AUR Călărași.

Domnul Coarnă a încercat, pe parcursul activității sale din ultimele luni, să introducă în AUR Călărași toate mecanismele toxice de funcționare pe care a încercat să le aplice și în celelalte formațiuni din care a plecat sau a fost înlăturat. Acesta a refuzat orice promovare a oamenilor pe bază de meritocrație, creând un sistem în care a ținut adeziunile și partea financiară pe persoană fizică.

Nu vom tolera niciun fel de abatere de la normele statutare și legale și nu vom îngrădi dreptul nimănui de a promova în cadrul formațiunii."

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.