M. Dulce: Vom sprijini un asemenea demers care vizează înlesnirea accesului direct al producătorilor la clienți

 M. Dulce: Vom sprijini un asemenea demers care vizează înlesnirea accesului direct al producătorilor la clienți

Președintele organizației municipale PSD Călărași, Marius Dulce susține prin intermediul unui mesaj postat pe pagina personală de Facebook că ministrul Agriciulturii, Adrian Chesnoiu, pregătește o amplă acțiune care să dea posibilitatea producătorilor agricoli veritabili să-și vândă produsele, să nu mai stea la cheremul intermediarilor ori speculatorilor, susținând că va susține orice demers care vizează înlesnirea accesului direct al producătorilor la clienți, inclusiv prin creșterea numărului piețelor volante și a facilităților de vânzare.

“Partidul Social Democrat are în vedere o nouă inițiativă de sprijinire a producătorilor agricoli. În acest sens, domnul ministru Adrian Chesnoiu pregătește o amplă acțiune care să dea posibilitatea producătorilor agricoli veritabili să-și vândă produsele, să nu mai stea la cheremul intermediarilor ori speculatorilor.”, a afirmat Dulce care a continuat “Vom sprijini, fără îndoială, un asemenea demers care vizează înlesnirea accesului direct al producătorilor la clienți, inclusiv prin creșterea numărului piețelor volante și a facilităților de vânzare. Este și în interesul cetățenilor să cumpere produse direct de la producător. În plus, e de neacceptat ca producătorii să nu-și poate vinde marfa, să fie nevoiți s-o arunce, iar consumatorii să nu aibă alternativă la alimentele din import în condițiile în care ne aflăm într-o perioadă critică, întrezărindu-se și perspectiva sumbră a unui an secetos.”

Afirmațiile sale survin după ce ministrul Chesnoiu s-a întâlnit joi cu administratorii piețelor din România, pentru a identifica împreună soluții în vederea creșterii accesului producătorilor în piețe, astfel încât consumatorii să aibă la dispoziție o gamă cât mai variată de produse agroalimentare produse pe plan local.

MADR dorește să aibă o strânsă colaborare cu unitățile administrativ-teritoriale, instituțiile publice centrale și locale, producători, fermieri, procesatori, în vederea dezvoltării și promovării producției românești. Prin o mai bună valorificare a produselor obținute pe plan local, fermierii beneficiază de predictibilitate și stabilitate, iar consumatorii români au acces facil la produse agroalimentare de calitate, la prețuri accesibile.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.