PSD | D. Coarnă: Trebuie să intervenim cu promptitudine şi să salvăm vieţi

PSD | D. Coarnă: Trebuie să intervenim cu promptitudine şi să salvăm vieţi

Deputatul PSD de Călăraşi, Dumitru Coarnă, secretarul Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a salutat aprobarea, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor a Proiectului de Lege privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale (PL-x 129 / 2020), subliniind necesitatea îmbunătăţirii cadrului legal în domeniul violenţei domestice.

„Ieri în plen (n.r. 21 aprilie) am avut spre vot un PL-x 129 / 2020 (n.r. Proiect de Lege privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale) care reglementează acea monitorizare electronică. Ştiţi că am avut foarte multe dezbateri publice cu privire la acele stări conflictuale familiare, cu acele ordine de protecţie, un deficit major fiind această lipsă de reacţie rapidă a Poliţiei. Şi atunci era şi o problemă de reglementare, urmează să vedem care vor fi şi finanţările pe această temă.

Una peste alta, legea a trecut şi în aceste zone de conflict, de vătămări corporale, de alte elemente de violenţă şi vorbim de violenţa domestică, o să fie introdusă această monitorizare electronică prin sisteme performante. Sigur că vor trebui formate şi dispecerate şi suplimentată, în opinia mea, am spus acest lucru şi în Parlament, toată schema Poliţiei pentru că trebuie să intervenim cu promptitudine şi să salvăm vieţi.

Din statistici am constatat că aceste infracţiuni au crescut la nivel naţional şi asta rezultă din numărul mare de cereri. De regulă, femeile sunt în mare parte vătămate în acest domeniu.”, a declarat Coarnă într-o conferinţă de presă desfăşurată joi la sediul PSD Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.