Sorin Vrăjitoru: Peste 1,5 milioane de preşcolari şi elevi din învăţământul primar vor primi gratuit miere polifloră

Sorin Vrăjitoru: Peste 1,5 milioane de preşcolari şi elevi din învăţământul primar vor primi gratuit miere polifloră

Copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi confesionale cu program normal de 4 ore, precum şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional vor primi lunar 350 de grame de miere polifloră, potrivit Proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii 509 / 2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional, adoptat azi de deputaţi. “Peste 1,5 milioane de copii preşcolari din grădiniţele de stat cu program normal de 4 ore, precum şi elevi din învăţământul primar de stat şi privat vor primi gratuit miere polifloră, în limita unei cantităţi de 350 grame pe lună. Li se va asigura, astfel, copiilor un aport nutriţional şi caloric care să ducă la asigurarea unei vieţi sănătoase şi o dezvoltare echilibrată. Am votat astăzi, în Camera Deputatilor, această lege!” este mesajul transmis pe pagina personală de facebook de deputatul PSD Călăraşi, Sorin Vrăjitoru care şi-a pus semnătura de la bun început pe această propunere legislativă.

Potrivit proiectului de lege, mierea polifloră va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcate cu hologramă care să atestă calitatea şi va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, achiziţionate din lanţul scurt de aprovizionare.

Achiziţionarea, transportul şi distribuţia la unităţile de învăţământ pot fi contractate şi de către consiliile judeţene, respectiv de către consiliile locale ale unităţilor administrative – teritoriale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti cu asistenţa direcţiilor judeţene pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.

Resursele financiare necesare se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Senatul a adoptat Proiectul de lege în calitate de primă camera sesizată în şedinţa din 20 martie 2018. Printre iniţiatori s-a numărat şi senatoarea PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă.

Camera Deputaţilor este for decizional. Pentru adoptarea acestui Proiect de Lege au votat pentru 189 de deputaţi, 2, contra, alţi 75 s-au abţinut iar 2 nu au votat.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.