Roxana Paţurcă: Ajutor de stat, în valoare de aproape 500 de milioane de lei, pentru investitorii care înființează noi locuri de muncă

Roxana Paţurcă: Ajutor de stat, în valoare de aproape 500 de milioane de lei, pentru investitorii care înființează noi locuri de muncă

Investitorii români și străini au în Executivul de la Palatul Victoria un veritabil partener, care face ce promite. La scurt timp (8 săptămâni) de la startul programului de ajutor de stat s-au semnat primele acorduri de finanțare care vor avea impact major în economie și care vor duce la înființarea a peste 2.000 de noi locuri de muncă. “Valoarea proiectelor se ridică la 1,3 miliarde de lei, iar sprijinul guvernamental este de aproape 500 de milioane de lei. Sunt 9 proiecte în domenii precum industria auto, industria materialelor de construcții, industria aeronautică, sănătate și asistența socială care vor aduce plusvaloare economică prin efectul de multiplicare și care au nevoie de forță de muncă înalt calificată. Semnificativ este că firmele românești au acces și participă la acest program, urmare a modificărilor  condițiilor de eligibilitate, în special reducerea pragului investițiilor de la 10 milioane de euro la  3 milioane de euro.” a declarat senatoarea PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă.

În ultima ședința de guvern, acest prag a coborât și mai mult, la 1 milion de euro, fapt care sprijină puternic accesul la program și implicit dezvoltarea companiile românești. “Confirmarea că aceasta este abordarea corectă, patriotică, vine și din faptul că 7 dintre cele 9 firme care au semnat aceste prime acorduri de finanțare, au capital românesc.” a mai precizat parlamentarul călărăşean.

Sesiunea de înregistrare a cererilor de acord pentru finanțare a fost deschisă la 10 septembrie 2018 și are un buget alocat de 614 milioane de lei. Până în prezent au fost depuse 43 de cereri de acord pentru finanțare, pentru proiecte de investiții în valoare de 4,5  miliarde de lei, pentru care se solicită ajutor de stat de 1,7 miliarde de lei.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.