S. Vrăjitoru: Guvernul să înceapă ACUM să achiziționeze urgent TESTE DE ANTICORPI. Să nu spună peste 3 luni că regretă că este penurie!

S. Vrăjitoru: Guvernul să înceapă ACUM să achiziționeze urgent TESTE DE ANTICORPI. Să nu spună peste 3 luni că regretă că este penurie!

După ce pe 31 martie, Ludovic Orban recunoştea că Guvernul PNL nu poate asigura echipamentele pentru protecția medicilor susţinând că “Este o penurie! Regret profund că nu putem asigura tot necesarul prin achizițiile pe care le facem la nivel național.”, social – democraţii trag un semnal de alarmă transmiţând premierului să achiziţioneze de-acum testele de anticorpi, ca să evite o astfel de situaţie. “Guvernul Orban să înceapă ACUM să achiziționeze urgent TESTE DE ANTICORPI. Să nu spună peste 3 luni că regretă că este penurie! Testele de anticorpi determină cine s-a imunizat la coronavirus și poate reveni în activitate! Statele deja fac achiziții masive!” afirmă deputatul, Sorin Vrăjitoru, vicepreşedinte PSD Călăraşi.

 

Cum se face testarea pentru coronavirus?

Potrivit www.cautasanatate.ro, “în acest moment, diagnosticarea infecției se poate realiza prin două metode: testul rapid sau testul de diagnosticare moleculară.

Testul rapid se face din sânge și rezultatele sunt gata în câteva minute.

Managerul Institutului de Pneumologie “Marius Nasta”, dr. Beatrice Mahler: “Testul rapid pune în evidență efectul la nivelul sistemului imun pe care îl are contactul virusului cu organismul. Mai exact, pune în evidență anticorpii de tip IgG și IgM. Aceste proteine indică dacă sistemul imunitar al unei personae a răspuns sau nu la o infecție cu noul coronavirus. El se face folosind sânge, iar rezultatele sunt gata în câteva minute. Aceasta îl face să fie ușor de utilizat, iar personalul necesar necesită o pregătire și dotări minime. Poate fi făcut inclusiv în locuințele suspecților. Însă poate fi făcut, cel mai devreme, atunci când pacientul are deja simptomatologie, pentru ca rezultatele să fie de încredere.”

Testul rapid poate oferi rezultate fals pozitive sau fals negative. Potrivit studiilor, motivele pentru rezultatele fals negative pot fi, în primul rând, legate de concentrații scăzute de anticorpi. Când nivelurile de anticorpi IgM și IgG sunt sub limita de detecție, rezultatul va fi negativ.

Cum se face testarea pentru coronavirus?

Potrivit medicului, un alt motiv pentru rezultate fals negative poate ține de specificul răspunsului imunitar al fiecărui pacient în parte. În al treilea rând, anticorpii IgM vor scăderea și dispărea după două săptămâni. În unele cazuri, este greu de știut exact când a fost infectat un pacient sau cât timp a fost infectat. Deci, în momentul testului, nivelul IgM poate fi sub cel detectabil de test. Posibilele reacții încrucișate cu alte tipuri de coronavirusuri sau cu virusuri gripale nu au fost studiate deocamdată.

Cum se face testul de diagnosticare moleculară?

Testul de diagnosticare moleculară pune în evidență ARN-ul viral, adică prezența virusului în organism.

Managerul Institutului de Pneumologie “Marius Nasta”, dr. Beatrice Mahler: “Conform ghidului elaborat de Organizația Mondială a Sănătății, se recomandă prelevarea de probe respiratorii superioare (exsudat nazal sau faringian), preferabil împreună cu sânge și probe respiratorii inferioare (spută sau lavaj bronhoalveolar – în cazul formelor grave de boală). După recoltarea probei, aceasta se introduce într-un flacon steril și trimisă unui laborator care are acces la kit-ul de testare. Acolo, specialiștii folosesc o procedură numită RT-PCR (reacție de polimerizare în lanț) pentru a pune în evidență prezența virusului.”

Proba se consideră pozitivă dacă se detectează două fragmente genetice specifice coronavirusurilor, dintre care unul specific SARS-CoV-2. La fel cum fiecare specie are un cod genetic unic, fiecare virus are un cod genetic singular. Acest cod, numit genom viral, oferă date despre virus. Detectarea virusului se realizeaza prin generarea de copii multiple ale secventelor genice analizate, dupa mai multe cicluri de amplificare in situ. Practic, testul permite eventuala prezență a ARN-ului SARS-COVID19.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.