M. Ciolacu: PNL dă astăzi proba maturității politice

M. Ciolacu: PNL dă astăzi proba maturității politice

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, critică demersurile liberalilor de a ataca la Curtea Constituţională a legilor adoptate vineri în Parlament care conţin măsuri sociale şi economice în beneficiul românilor.

„PNL dă astăzi proba maturității politice. Atacarea la CCR a măsurilor sociale și economice inițiate de PSD și votate de toate forțele politice parlamentare, cu excepția liberalilor, nu lovește în PSD, domnule Orban, ci în românii și firmele românești care acum așteptau un sprijin real din partea statului.

Văd că vă tot comparați cu Italia și Spania! Atunci comparați-vă și la măsurile de protecție socială pe care le-au luat și la cele pentru salvarea economiei. Sunt identice – amânarea ratelor și a plății facturilor la utilități, facilitățile fiscale pentru firme sau șomajul tehnic!

PNL va fi singurul partid care a ales să facă în continuare politică, după ce restul forțelor politice au răspuns pozitiv apelului pe care l-am făcut ieri și au înțeles că în această perioadă dificilă trebuie ca toți să alergăm pe un singur culoar, pentru România.” este mesajul postat de Ciolacu pe pagina personală de Facebook.

Pachetul de legi cu măsuri urgente, propus de PSD pentru români și firmele românești, şi votat de toate forţele politice cu excepţia PNL vizează:

Amânarea, la cerere, până la sfârșitul anului a plății ratelor bancare, fără dobânzi și fără penalități;

Susținerea angajaților firmelor afectate prin plata de către stat a unui șomaj tehnic de 75% din salariu;

Amânarea obligațiilor de plată a contribuțiilor sociale pentru firmele afectate;

Amânarea, timp de trei luni, a plăților la utilități (apă, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV) pentru cetățeni;

Suspendarea plății chiriei pentru sediile de firme afectate;

Scăderea taxei clawback la 15% pentru medicamentele produse în România.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.