R. Paţurcă: Doar în statele totalitare președinții sunt „aleși” fără dezbatere publică, fără răspunsuri la întrebările legitime ale poporului

R. Paţurcă: Doar în statele totalitare președinții sunt „aleși” fără dezbatere publică, fără răspunsuri la întrebările legitime ale poporului

Preşedintele Klaus Iohannis refuză să participe la o confruntare publică cu candidatul PSD, Viorica Dăncilă însă a declarat că marţea viitoare va fi prezent la o dezbatere la care vor fi invitaţi politologi, formatori de opinie şi jurnalişti.

"Înţeleg perfect nevoia, dorinţa de a avea o dezbatere reală, aşezată, cu candidaţii din turul doi. Cum nu accept însă această dezbatere cu doamna Dăncilă de la PSD voi organiza eu, împreună cu echipa mea, o dezbatere aşezată săptămâna viitoare, marţi seara, la care vor fi invitaţi să dezbată, împreună cu mine, mandatul pe care l-am încheiat, planul pentru mandatul pe care sper că îl obţin în continuare, politologi, formatori de opinie, jurnalişti. Va fi o discuţie deschisă, aşezată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor", a spus şeful statului, într-o conferinţă de presă organizată la sediul PNL.

„În realitate, refuzul lui Iohannis de a participa la o dezbatere publică este un gest profund anti-democratic. Doar în statele totalitare președinții sunt „aleși” fără dezbatere publică, fără răspunsuri la întrebările legitime ale poporului.” a declarat pentru www.arenamedia.ro, senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executive al PSD Călăraşi care a continuat “Iohannis ştie că nu poate prezenta nimic în faţa românilor după un mandat de 5 ani. Nici o realizare pe plan extern, unde a ratat obţinerea vizelor SUA şi intrarea României în Shengen, nici un program de ţară, nici o viziune pentru viitor. Timp de 5 ani discursul şi programul lui Iohannis a fost doar o înşiruire de înjurături la adresa PSD şi de jigniri adresate românilor în special simpatizanţilor social democraţi.”

Paţurcă susţine că „Iohannis nu vine la dezbatere pentru că știe că românii ar vedea că împăratul este gol, că nu ştie să vorbească şi că silabiseşte obsesiv limba română. El vrea să ascundă românilor informaţiile ce ar reieşi dintr-o confruntare în urma căreia românii ar afla că actualul preşedinte dispreţuieşte legile şi instituţiile statulu.

Lidera social – democraţilor călărăşeni a prezentat şi o listă cu cel puţin 10 întrebări la care candidatuzl susţinut de PNL, Klaus Iohannis ar refuza să răspundă în cadrul unei dezbateri publice:

“1. Ce a făcut în mod concret pentru români în ultimii 5 ani? Să descrie un sigur proiect finalizat în acești 5 ani.

  1. De ce a încălcat în mod repetat Constituția țării, pe care trebuia să o protejeze?
  2. Cum explică decizia instanței care a spus că și-a dobândit unele locuințe prin fals și uz de fals?
  3. De ce nu a mers la proces să apere interesele Primăriei Sibiu atunci când instanța a judecat retrocedarea imobilelor Grupului Etnic German către FDGR?
  4. De ce a ignorat Protocoalele secrete prin care s-au încălcat drepturi fundamentale ale omului și care au fost declarate neconstituționale.
  5. De ce l-a protejat pe complicele torționarilor comuniști, refuzând revocarea lui și dându-i astfel posibilitatea de a beneficia de o pensie specială de 360 de milioane lei vechi.
  6. De ce nu și-a respectat promisiunea de a renunța la imunitate? De ce când a făcut referendumul pentru justiției nu a inclus si problema imunității sale?
  7. Cum explică eșecul privind intrarea României în Spațiul Schengen, deși și-a asumat public acest obiectiv?
  8. De ce a creat o stare de panică în rândul pensionarilor când a spus că nu mai sunt bani de pensii?
  9. De ce îi urăște pe românii care nu au aceleași opțiuni politice cu el, pe cei care susțin un alt partid politic?” a conchis senatoarea PSD de Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.