PSD / S. Vrăjitoru: Guvernul Orban se afundă-n propriile prostii și oamenii suferă

PSD / S. Vrăjitoru: Guvernul Orban se afundă-n  propriile prostii și oamenii suferă

Vicepreşedintele PSD Călăraşi, deputatul Sorin Vrăjitoru susţină că Guvernul liberal condus de Ludovic Orban s-a blocat, pur şi simplu, în propria-i incompetenţă. Astfel, în loc să facă întâi rectificarea și apoi reorganizarea, Orban a făcut mai întâi reorganizarea iar acum nu mai poate face rectificarea. Aşa se face că domeniile sensibile rămân fără bani (Sănătate, Educație, Energie) în timp ce banii zac necheltuiți la alte ministere.

“Guvernul Orban se afundă-n  propriile prostii și oamenii suferă. Incompetența arogantă și lipsa de experiență l-au făcut pe premierul lui Iohannis să dispună prin HG reorganizarea ministerelor înainte să facă rectificarea bugetară, deși fusese avertizat ( inclusiv de secretarul general al guvernului Dăncilă, judecătorul Toni Greblă) că este o greșeală. Consecința este că timp de 30 de zile, potrivit legii, actele normative privind restructurarea, inclusiv cele privind înființarea/organizarea noilor ministere, comasările, transferul de patrimonii de la un minister la altul, trebuie să stea în transparență, perioadă în care actualii guvernanți stau și așteaptă...La multe dintre noile ministere nu s-a redactat încă nici măcar proiectul de hotărâre de guvern privind înființarea/organizarea.” a declarat pentru www.arenamedia.ro liderul PSD Călăraşi care a conchis “Până la finalizarea acestui proces legislativ obligatoriu, care va dura până pe la mijlocul lunii decembrie, nu se poate face rectificarea bugetară. Asta înseamnă că nu se pot lua/aloca resurse financiare între ministere, și cheltuieli curente, inclusiv salariile riscă să rămână neplătite. Astfel, în momentul de față, dintr-o gafă incredibilă, mai multe domenii critice nu pot dispune de fondurile care zac necheltuite la celelalte ministere.” 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.