R. Paţurcă: Dezbaterea organizată de Iohannis la Biblioteca Centrală Universitară este o parodie, un simulacru specific statelor totalitare

R. Paţurcă: Dezbaterea organizată de Iohannis la Biblioteca Centrală Universitară este o parodie, un simulacru specific statelor totalitare

Exact ca și preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, Klaus Iohannis organizează marţi o dezbatere cu ușile închise. Nu pot intra decât cei acceptați de el. Niciunul dintre criticii săi nu are voie să intre. Lipsesc nume importante din zona societății civile.  În esenţă e vorba de o falsă dezbatere de tip totalitar.

“Dezbaterea organizată de Klaus Iohannis la Biblioteca Centrală Universitară este o parodie, un simulacru specific statelor totalitare. În realitate, e o dezbatere cu ușile închise în care intră, doar cine vrea Iohannis. Nimeni altcineva nu are voie. Nu are cum să fie o dezbatere deschisă, cum ar trebui să fie într-un stat democratic.” a declarat pentru www.arenamedia.ro senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi care a continuat “Este un eveniment făcut după modelul Putin, în care sunt primiți doar ziariștii de casă ai președintelui Iohannis și cetățenii aleși pe sprânceană din rândul simpatizanților săi. ACCESUL în SALĂ NU ESTE LIBER! DECI NU VORBIM DE O DEZBATERE LIBERĂ, AUTENTICĂ!”

Lidera social democraţilor călărăşeni apreciază că “Nu există nimic sincer, nimic transparent, nimic autentic în tot demersul său...e doar propagandă de tip putinist! Frica de adevăr îl fac pe Iohannis și echipa sa de campanie să refuze accesul unor autentici interlocutori. Niciuinul dintre cei care l-au criticat nu se va afla la falsa dezbatere publică. Niciunul dintre românii care ar dori să participe la această ” dezbatere” nu o poate face. Nu e pe listă, nu e verificat, nu e sigur, nu trece de intrare! Așa înțelege Iohannis România Normală! Prin control total, prin eliminarea oricăror voci autentice, prin fuga de confruntare democratică cu contracandidatul său, prin aranjamente care cumva să-l incomodeze...exact precum Putin în Rusia!”

Roxana Paţurcă a “formulat” şi câteva întrebări incomode pentru candidatul susţinut de PNL. “În fapt lui Iohannis îi este frică de întrebări precum:

  1. Ce a făcut în ultimii 5 ani? Ceva concret, că nu poți veni doar cu aberația că te-ai luptat cu PSD.
  2. De ce nu a renunțat la imunitate, așa cum a promis că va face? În câte dosare penale a fost protejat?
  3. De ce susține că nu are probleme penale când procurorul general tocmai a confirmat că se anchetează achiziția prin fals și uz de fals a uneia dintre casele sale?
  4. Dacă pretinde că e anti-comunist, de ce nu l-a revocat pe procurorul general Augustin Lazăr când s-a dovedit că a fost complicele torționarilor comuniști de la Aiud? De ce i-a fost frică să semneze decretul de revocare?
  5. Când era primar la Sibiu, de ce nu s-a dus în instanță să apere interesul sibienilor, când s-au retrocedat zeci de imobile pentru FDGR? Dacă Primăria ar fi fost prezentă ar fi putut invoca legea care interzice retrocedarea bunurilor ce au aparținut organizațiilor comuniste sau naziste, având în vedere că Grupul Etnic German a fost declarat organizație nazistă prin decretul regal de după al doilea Război Mondial.a conchis senatoarea Roxana Paţurcă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.