S. Vrăjitoru: Iohannis prostește lumea într-o tentativă disperată de a da un răspuns la întrebarea de ce nu a renunțat la imunitate așa cum a promis la începutul mandatului

S. Vrăjitoru: Iohannis prostește lumea într-o tentativă disperată de a da un răspuns la întrebarea de ce nu a renunțat la imunitate așa cum a promis la începutul mandatului

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Ploieşti, că imunitatea preşedintelui este prevăzută în Constituţie şi nu se poate renunţa la aceasta fără modificarea Constituţiei.

"Acest lucru se poate face odată cu schimbarea Constituţiei şi, sigur, când ajungem la schimbarea Constituţiei, voi relua această temă", a răspuns Iohannis la o întrebare pusă de jurnalişti despre faptul că în campania din 2014 a spus că primul lucru pe care îl va face ca preşedinte e să renunţe la imunitate.

Vicepreşedintele PSD Călăraşi, deputatul Sorin Vrăjitoru susţine că imunitatea e o temă falsă pentru Iohannis care, de fapt, i-a adus multe avantaje. “Klaus Iohannis prostește lumea într-o tentativă disperată de a da un răspuns la întrebarea de ce nu a renunțat la imunitate așa cum a promis la începutul mandatului. Zice că va relua această temă când/dacă se va modifica Constituția. În realitate, Iohannis nu a făcut nimic în mandatul său pentru a renunța la imunitate, deși a avut multe ocazii să arate că își dorește măcar acest lucru. Nu a cerut niciodată Parlamentului să modifice Constituția ca să-i elimine imunitatea. Când s-a făut referendumul pentru familia tradițională, Iohannis nu a cerut Parlamentului ca în proiectul de revizuire să fie inclusă și tema imunității prezidențiale. Nu a făcut niciun referendum pe această temă și nici nu a inclus o întrebare despre imunitatea sa la referendumul din 26 mai.  Când s-a realizat proiectul de revizuire a Constituției pentru transpunerea rezultatelor de la referendumul din 26 mai, Iohannis nu a cerut parlamentarilor să elimine imunitatea prezidențială. În realitate, Iohannis a beneficiat din plin de imunitatea pe care o are. “ a declarat pentru www.arenamedia.ro Vrăjitoru.

Liderul social – democrat consideră că “Singurul motiv pentru care Iohannis nu poate fi cercetat penal este imunitatea. Imunitatea îl apără în cazul dobândirea prin fals și uz de fals a cel puțin unei locuințe. Tot imunitatea îl protejează pe Iohannis de răspunderea penală pentru că primar la Sibiu fiind, a refuzat să apere în justiție interesul public și astfel a favorizat obținerea de către FDGR, a zeci de imobile. Imunitatea a dus la clasarea sau suspendarea a numeroaselor dosare penale în care era cercetat înainte de a deveni președinte.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.