R. Paţurcă: Am avut, astăzi, surpriza să constatăm cu toții că putem trece, chiar și la Călărași, peste orgoliile politice

R. Paţurcă: Am avut, astăzi, surpriza să constatăm cu toții că putem trece, chiar și la Călărași, peste orgoliile politice

Minstrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Daniel Breaz, s-a aflat astăzi în judeţul Călăraşi fiind prezent la Olteniţa şi Călăraşi unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene. După-amiază, Breaz a susţinut şi o conferinţă de presă la sediul PSD, alături de conducerea organizaţiei judeţene PSD Călăraşi. Senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executive a filialei judeţene a sintetizat pe contul personal de facebook rezultatele acestei vizite subliniind că orgoliile politice au fost lăsate deoparte identificându-se o serie de soluţii pentru rezolvarea unor problem care vizează dezvoltarea judeţului Călăraşi, în ansamblul său.

“Am dorit să invităm astăzi la Călărași pe ministrul Culturii, domnul Daniel Breaz, nu numai pentru a participa la Festivalul Național de Muzică și Dans sau la Zilele Orașului Oltenița. Am simțit că este important ca ministrul să cunoască istoria, tradițiile, civilizația, cultura și valorile județului Călărași, fără de care orice discuție pe teme de interes comun nu ar fi avut același efect.

Vizita domniei sale ne-a oferit tuturor, domnului președinte al PSD Călărași, Iulian Iacomi, mie personal, colegilor parlamentari, reprezentanților Guvernului și autorităților locale, prilejul de a discuta deschis, la aceeași masă, transparent, despre problemele Călărașiului și despre modalitatea în care acestea ar putea fi soluționate cu sprijin de la minister.

Am avut astăzi surpriza să constatăm cu toții că putem trece, chiar și la Călărași, peste orgoliile politice. Am avut surpriza să constatăm că într-un județ al cărui președinte al Consiliului Județean face parte din Opoziție, putem totuși dialoga pe teme de interes comun pentru cetățeni, așa cum ar trebui de fapt să se întâmple de fiecare dată și în orice județ al țării.

M-a surprins plăcut modul în care domnul președinte Vasile Iliuță a dovedit că are încredere în propunerile oferite de ministrul Daniel Breaz, în modul în care guvernul PSD a gândit soluționarea problemelor clădirilor de patrimoniu din județul nostru.

În cadrul discuțiilor de astăzi dintre ministru, parlamentari și autoritățile locale s-a ridicat problema avizelor pentru reabilitarea clădirilor de patrimoniu, dar s-a și discutat punctual pe oportunitățile oferite de OUG 76/2018 privind aprobarea Programului de investiții în domeniul culturii, ordonanță care a fost aprobată de Parlament și care a fost trimisă președintelui României pentru promulgare.

Având în vedere faptul că în mass-media local și pe rețelele de socializare s-a ridicat intens problema uneia dintre cele mai importante clădiri de patrimoniu din județul Călărași, Școala Gimnazială Carol I, clădire aflată în patrimoniul primăriei, am decis împreună vizitarea acesteia.

Soluția pentru reabilitarea școlii este simplă - este necesară întocmirea unui proiect cu studiu de fezabilitate, care trebuie înaintat la Ministerul Culturii și Identității Naționale. Acesta va aloca imediat fondurile necesare reabilitării.

Exact ca și în cazul situației dotării Spitalului Județean Călărași, situația clădirilor de patrimoniu călărășene trebuie rezolvată în același mod - este suficientă întocmirea unui proiect pentru a obține fondurile necesare.

Bani la buget sunt, alocați pentru nevoile județului, mai trebuie să avem și responsabili care să îi ceară.

Paradoxul este că, până acum câțiva ani, clădirile de patrimoniu nu erau reabilitate pentru că nu erau bani la buget. PSD a asigurat creșterea economică necesară alocării unor sume importante pentru reabilitarea acestor clădiri. De ce nu se profită de acest lucru?

Cred cu convingere că identitatea românească, tradițiile, cultura, valorile trebuie păstrate nealterate, indiferent de jocul politic. Din acest punct de vedere țin să îi mulțumesc domnului președinte Vasile Iliuță, un președinte de consiliu județean care a înțeles aplecarea Guvernului PSD către cultură și către reabilitarea clădirilor de patrimoniu din județ.

Concluzia zilei de azi este simplă - bani la buget sunt, Călărașiul poate profita din plin de aceste fonduri. Cum? Trebuie să întocmim proiecte și să le cerem.” a fost mesajul postat pe Facebook de Roxana Paţurcă, preşedinte executive PSD Călăraşi şi totodată candidat pentru Parlamentul European.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.