Ministrul Culturii, Daniel Breaz: Putem asigura finanţarea pentru reabilitarea Palatului Prefecturii

Ministrul Culturii, Daniel Breaz: Putem asigura finanţarea pentru reabilitarea Palatului Prefecturii

Vizita ministrului Culturii, Daniel Breaz la Călăraşi ar putea avea consecinţe benefice pentru două clădiri de patrimoniu reprezentative pentru municipiul reşedinţă de judeţ: Palatul Administrativ care găzduieşte, în prezent pe una din aripi, Instituţia Prefectului Judeţul Călăraşi şi Şcoala Gimnazială Carol I, fosta şcoală generală 1, ambele aflate într-o evidentă stare de degradare.

În conferinţa de presă susţinută  la sediul organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, Breaz a susţinut că Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale poate susţine reabilitarea Palatului Administrativ, o altă sursă de finanţare putând fi asigurată de Institutul Naţional al Patrimoniului. „Pentru clădirea Prefecturii, am venit cu avizul de aprobare solicitat de conducerea Consiliului Judeţean” a spus Daniel Breaz care a mai adăugat „Am văzut Palatul Prefecturii. Pentru a ajunge la finanţare, trebuie să fie un dosar complet care să conţină inclusiv acel aviz. Dacă Consiliul Judeţean va considera că-i putem finanţa pe OUG 76, am înţeles că e vorba de vreo 5-6 milioane de euro, îi aşteptăm cu dosarul complet la minister şi-i vom finanţa. Inclusiv din bugetul Institutului Naţional al Patrimoniului. Avem aşadar două direcţii de finanţare. Să vină cu dosarul şi-i vom sprijini. Este o finanţare multianuală. Dacă vin cu toate documentele, contractul s-ar putea semna în maxim 2 luni”.

Partea din clădire care găzduieşte în acest moment Prefectura a fost reabilitată cu fonduri de la Banca Mondială, lucrările fiind finalizate în toamna anului 2009.

sediulprefecturii