Ministrul Culturii, Daniel Breaz: Putem asigura finanţarea pentru reabilitarea Palatului Prefecturii

Ministrul Culturii, Daniel Breaz: Putem asigura finanţarea pentru reabilitarea Palatului Prefecturii

Vizita ministrului Culturii, Daniel Breaz la Călăraşi ar putea avea consecinţe benefice pentru două clădiri de patrimoniu reprezentative pentru municipiul reşedinţă de judeţ: Palatul Administrativ care găzduieşte, în prezent pe una din aripi, Instituţia Prefectului Judeţul Călăraşi şi Şcoala Gimnazială Carol I, fosta şcoală generală 1, ambele aflate într-o evidentă stare de degradare.

În conferinţa de presă susţinută  la sediul organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, Breaz a susţinut că Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale poate susţine reabilitarea Palatului Administrativ, o altă sursă de finanţare putând fi asigurată de Institutul Naţional al Patrimoniului. „Pentru clădirea Prefecturii, am venit cu avizul de aprobare solicitat de conducerea Consiliului Judeţean” a spus Daniel Breaz care a mai adăugat „Am văzut Palatul Prefecturii. Pentru a ajunge la finanţare, trebuie să fie un dosar complet care să conţină inclusiv acel aviz. Dacă Consiliul Judeţean va considera că-i putem finanţa pe OUG 76, am înţeles că e vorba de vreo 5-6 milioane de euro, îi aşteptăm cu dosarul complet la minister şi-i vom finanţa. Inclusiv din bugetul Institutului Naţional al Patrimoniului. Avem aşadar două direcţii de finanţare. Să vină cu dosarul şi-i vom sprijini. Este o finanţare multianuală. Dacă vin cu toate documentele, contractul s-ar putea semna în maxim 2 luni”.

Partea din clădire care găzduieşte în acest moment Prefectura a fost reabilitată cu fonduri de la Banca Mondială, lucrările fiind finalizate în toamna anului 2009.

sediulprefecturii

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.