PSD solicită Guvernului să asigure elevilor câte două teste anti-COVID-19 pe săptămână

PSD solicită Guvernului să asigure elevilor câte două teste anti-COVID-19 pe săptămână

PSD solicită Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii să ajungă urgent la un acord cu privire la organizarea testării anti-COVID-19 în unităţile de învăţământ, astfel încât în noul an şcolar toţi elevii din România să poată participa cu prezenţă fizică la cursuri. Testarea anti-COVID-19 reprezintă principala soluţie pentru menţinerea şcolilor deschise, în contextul în care elevii sub 12 ani nu au opţiunea vaccinării, iar pentru cei care au împlinit această vârstă rata de vaccinare este încă extrem de scăzută (2,76% - copiii între 12 şi 15 ani, 16,4% dintre copiii între 16 şi 19 ani).

Asigurarea a cel puţin două teste anti-COVID-19 pe săptămână pentru fiecare elev ar constitui un efort financiar şi logistic justificat, în comparaţie cu pierderile enorme pe care le-ar presupune închiderea şcolilor şi revenirea la sistemul de predare online care şi-a dovedit ineficienţa.

PSD consideră că cei doi miniştri care răspund de organizarea sanitară a şcolilor trebuie să lase la o parte divergenţele politice şi să ajungă la un acord privind tipul de teste care să fie folosite în rândul elevilor, astfel încât acestea să poată fi achiziţionate şi distribuite până la începerea anului şcolar.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.