PSD cere Guvernului să spună cât a cheltuit pe vaccinurile anti-COVID-19

PSD cere Guvernului să spună cât a cheltuit pe vaccinurile anti-COVID-19

Partidul Social Democrat solicită Guvernului să prezinte cetăţenilor care sunt sumele cheltuite pentru achiziţia dozelor de vaccin anti-COVID-19.

Afirmaţia ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, că astfel de informaţii ar fi "confidenţiale" este inacceptabilă, având în vedere că este vorba de bani publici, colectaţi din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni şi că destinaţia acestor fonduri este de interes public.

Drept urmare, PSD solicită Guvernului să prezinte contribuabililor români, în cel mai scurt timp, următoarele informaţii:

1) Câte doze din fiecare tip de vaccin anti-COVID-19 au fost contractate de Guvern şi la ce preţ total?

2) Câte doze din fiecare tip de vaccin au fost deja achiziţionate până în prezent de Guvern şi cât au costat în total?

3) Câte dintre dozele din fiecare tip de vaccin au fost administrate efectiv în România şi câte au fost irosite ca urmare a utilizării necorespunzătoare sau a expirării termenului de garanţie?

4) Câte doze din fiecare tip de vaccin au fost revândute către alte state şi care a fost preţul total obţinut?

5) Câte doze din fiecare tip de vaccin au fost donate altor state?

În cazul în care Guvernul va refuza să răspundă, în mod transparent, la întrebările de mai sus, PSD va folosi toate căile parlamentare şi juridice pentru a aduce adevărul în faţa cetăţenilor.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.