PSD / Răzvan Meseşeanu: Încă mai cred că se poate construi „ceva” la Călăraşi

PSD / Răzvan Meseşeanu: Încă mai cred că se poate construi „ceva” la Călăraşi

Răzvan Meseşeanu este un nume care se identifică de aproape 18 ani cu PSD Călăraşi. Fost consilier local şi judeţean, viceprimar, şef de serviciu deconcentrat, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, Meseşeanu este un social – democrat convins căruia îi pasă, poate, prea mult de acest partid.

L-am „provocat” pe Răzvan Meseşeanu la un dialog ceva mai amplu, discutând despre situaţia din PSD Călăraşi, despre viitorul acestei organizaţii judeţene atât de încercate în ultimii 10 ani, despre „gândurile” sale în politică. Aflat la o evidentă maturitate politică, Meseşeanu propune şi câteva „soluţii” pentru ca partidul din care face parte să câştige viitoarele bătălii electorale, programate în acest an şi în 2020.

Astăzi, Răzvan Meseşeanu a vorbit despre „oportunitatea” organizaţiei judeţene de a „importa” candidaţi la viitoarele alegeri locale.

 

Cât de importantă este pentru dvs. munca politică în cadrul organizaţiei? Pare mai facil să „imporţi” candidaţi din altă parte decât să-i creşti pe cei din interior, nu?

Când eşti o organizaţie de schimb, cum s-a dovedit că este Călăraşiul în ultimele cicluri electorale, vândută de organizaţia centrală pentru compromisuri “normale” în politica românească, atunci da, este mai uşor să aduci candidaţi din afară decât să-i ai pe ai tăi. Dar atunci, nu poţi să mai ceri organizaţiei respective performanţă la alegeri! Membrii acesteia nu au motivaţia să alerge nevăzând că vreun coleg, doi, trei ai săi sunt susţinuţi şi promovaţi, cum se procedează cu alte judeţe. Nefiind o organizaţie puternică, i-a fost uşor Bucureştiului să impună lideri efemeri cu interese depărtate de ceea ce vor călărăşenii (cum a fost etapa Oana Mizil, Dan Şova). Din fericire, nucleul lansat întâmplător la alegerile legislative din 2016, a trimis în Parlament doi tineri parlamentari ambiţioşi (Roxana Paţurcă-senator şi Sorin Vrăjitoru-deputat, după cedarea locului de către un alt performer politic, primarul de Lehliu Gară-Iulian Iacomi), la care se adaugă binecunoscutul vector de imagine, deputatul Eugen Nicolicea; ulterior, organizaţia a reuşit să primească un alt balon de oxigen organizatoric, prin desemnarea unui secretar de stat în persoana ex-preşedintelui, Ciprian Pandea. Am spus din fericire pentru că, încă mai cred, datorită vârstei şi aspiraţiilor apropiate a celor de mai sus, cu experienţa de netăgăduit a deputatului Nicolicea, se poate construi „ceva” la Călăraşi. Un „ceva” care să ne propulseze pe primele locuri ale clasamentului intern PSD şi mai important, în clasamentul electoratului. Totul depinde de cei din frunte pentru a înţelege că numai dându-şi mâna pot fi neînvinşi. Altfel, adversarii politici vor jubila!

Îmi doresc o organizaţie atât de puternică încât să se ajungă la a ni se cere părerea de către organizaţia centrală, să fim convocaţi la luarea deciziilor importante pentru ţară şi judeţ cu mult înaintea şedinţelor oficiale care nu fac altceva decât să certifice hotărâri deja luate între puternicii zilei;  alte organizaţii să se “dea după noi” cum se spune şi nu noi după alţii cum se face de foarte mulţi ani. Putem deveni aşa, însă fiind conştienţi fiecare de valoarea celuilalt şi punând omul potrivit la locul potrivit!

  • - Va urma-

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.