Portul de ambarcaţiuni uşoare, inclus pe lista de investiţii a Ministerului Turismului. S. Vrăjitoru: E o investiţie majoră!

Portul de ambarcaţiuni uşoare, inclus pe lista de investiţii a Ministerului Turismului. S. Vrăjitoru: E o investiţie majoră!

După o amplă campanie de promovare, susţinută de deputatul PSD de Călăraşi, Sorin Vrăjitoru, obiectivul privind construirea unui port de ambarcaţiuni uşoare pe Braţul Borcea a fost inclus pe lista de investiţii a Ministerului Turismului. “În 2015, când eram consilier judeţean, împreună cu domnul Bogdan Georgescu, am iniţiat un Proiect de hotărâre privind dezvoltarea Braţului Borcea. Din păcate, eram în Opoziţie şi pentru că proiectul venea de la un PSD-ist, cu toate că se înregistra la nivelul Consiliului Judeţean un excedent bugetar de 130-150 mld. lei, nu s-a vrut, nu s-a putut luarea lui în discuţie. Vă pot spune acum că la Ministerul Turismului a fost prins cu un credit de angajament acest obiectiv. E vorba de suma 73,8 mil lei. Din câte ştiu eu, este prima investiţie guvernamentală de anvergură, de la Revoluţie încoace, care vine în municipiul Călăraşi. Din punctul meu de vedere, această investiţie poate să pună pe harta turistică a României municipiul Călăraşi.” a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă Vrăjiroru care a continuat “Titularul de proiect e Consiliul Judeţean. Dar aş vrea să fac o precizare. Sunt 2 proiecte conexe. Unul depus de Consiliul Judeţean şi câştigat recent, şi vizează şenalul navigabil, întreţinerea căii de navigabilitate a Braţului Borcea Călăraşi şi acea promenadă pe malul Braţului Borcea. E un proiect de 6 milioane de euro şi cu acest prilej felicit Consiliul Judeţean că a reuşit să câştige acest proiect. Cel de-al doilea este acest port de ambarcaţiuni uşoare, care vine în completarea primului proiect. Are menirea să întregească acest Complex turistic. E o investiţie majoră, necesară călărăşenilor pentru punerea în evidenţă a Braţului Borcea. “.

Obiectivul va prinde contur după intrarea în vigoare a Legii Bugetului de Stat pe anul 2019, “blocată” în acest moment de preşedintele Iohannis la Curtea Constituţională a României.

 

„L-am convins, după discuții ample, pe Bogdan Trif, ministrul Turismului, să adauge în buget ideea de a pune orașul nostru pe harta turismului național și, de ce nu?, european. Suntem aproape de izbândă: miniportul de la Călărași, care ar putea ancora la țărm în jur de 200 de bărci mici, este bugetat printr-un credit de angajament.”

Sorin Vrăjitoru pe pagina personală de Facebook

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.