PSD: Din senin, Iohannis tocmai le-a ordonat liberalilor să pună un nou impozit pe spinarea românilor, impozitul pe venitul global

PSD: Din senin, Iohannis tocmai le-a ordonat liberalilor să pună un nou impozit pe spinarea românilor, impozitul pe venitul global

Legea care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor speciale are în vedere "o măsură care trebuie bine judecată", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis care a mai precizat că s-a renunţat ușor la impozitul global şi doar din motive electorale.

"În esenţă, este o măsură care trebuie bine judecată. Când ajunge la mine, o să mă exprim atunci, fiindcă vreau să citesc în detaliu înainte să fac o afirmaţie publică, dat ţin să amintesc tuturor în acest context că noi, acum câţiva ani de fapt, am introdus impozitarea pe venit global ca o măsură de echitate socială, după care s-a renunţat uşor-uşor din motive evident electorale la acest impozit pe venit global. Cred că este o discuţie care e un pic mai amplă şi cu ocazia verificării acestei legi o să mai fac câteva afirmaţii", a spus şeful statului.

O replică dură la cele spuse de Iohannis a venit azi din PSD. Social democraţii susţin prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook că “Iohannis și PNL vor să îngroape dublarea alocațiilor pentru copii fiindcă tocmai au o idee sinistră – să introducă un impozit nou pe veniturile părinților și bunicilor! Din senin, Iohannis tocmai le-a ordonat liberalilor să pună un nou impozit pe spinarea românilor, impozitul pe venitul global. Pentru inventat noi impozite are timp președintele, pentru a promulga dublarea alocațiilor pentru copii – nu! Să pui taxe în plină criză - fix cum a făcut PDL în 2010, când a mărit TVA-ul - este o adevărată crimă economică! Să nu crești alocațiile copiilor este însă o acută criză de umanitate. Iar domnul Iohannis are și ghinion. Tocmai azi, UNICEF îi arată cum alocațiile pentru copii ar reduce cu până la 20% sărăcia la nivelul întregii populații a unei țări. Liberalii fac exact pe dos, nu sprijină familiile cu copii, ba le mai pun și un impozit nou. Ăsta este spiritul în care PNL administrează țara, guvernare prin taxare!” se arată în postarea de pe pagina oficială de Facebook a Partidului Social  Democrat.

Surse din Ministerul Finanțelor, dar și din interiorul PNL spun că ideea de îmbunătățire a Ministerului de Finanțe încercată de ministru și ideea de informatizare totală a ANAF ar fi doar primul pas spre reintroducerea impozitului pe venitul global. Prin introducerea unui astfel de impozit global, ar crește semnificativ încasările de la nivelul Bugetului de Stat iar Guvernul ar avea la dispoziţie bani de „investiţii” fără licitaţii pentru firmele PNL.

IMPOZITULPEVENITULGLOBAL

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.