M. Dulce: În ceea ce-l priveşte pe Drăgulin, 2016-2020 este un mandat al neputinţei şi al scuzelor!

M. Dulce: În ceea ce-l priveşte pe Drăgulin, 2016-2020 este un mandat al neputinţei şi al scuzelor!

Liderul consilierilor locali PSD, Marius Dulce a realizat un scurt „bilanţ” al administraţiei liberale din mandatul 2016 – 2020 pe care l-a caracterizat ca fiind unul al neputinţei şi al scuzelor. Dulce consideră că în aceşti 4 ani, pentru prestaţia lor Drăgulin&Co ar merita cu indulgenţă nota 6.

Pe 21 iunie ar trebui să se încheie mandatul 2016-2020 al primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, consilierilor locali, judeţeni. Aş vrea să vă întreb cum aţi caracteriza acest ultim mandat al primarului Drăgulin, în condiţiile în care vedem aşa o efervescenţă de lucrări neterminate care crează foarte mult disconfort cetăţenilor. Unele dintre ele, în opinia mea, chiar nu erau în deplină concordanţă cu priorităţile reale ale călărăşenilor.

Eu îl văd ca un mandat al neputinţei şi al scuzelor. De fiecare dată, a avut totul la îndemână. Deşi foarte mulţi ne acuză că am făcut o opoziţie de ochii lumii, noi, de fapt, am făcut o opoziţie constructivă, în interesul cetăţeanului. Am votat tot ce trebuia să votăm pentru atragerea de fonduri europene. Am votat tot ce era necesar pentru a se duce utilităţi pe străzile unde era absolut necesar să se facă o anumită lucrare. Cert este că n-a avut putinţa în 4 ani de zile să înceapă să facă toate aceste lucrări pe diferite etape, în diferiţi ani. Toate aceste lucrări s-au concentrat aşa cum bine vedeţi, într-un şantier, pe ultimele luni. Lucrări care s-au licitat cu 6-7 luni înainte, aflate acum într-un stadiu incipient. Cetăţeanul nu are nicio vină. Vina este a administraţiei pentru că nu a avut soluţii ca să finalizeze aceste lucrări în termenii stabiliţi.

Vorbim de canalizarea pluvială şi menajeră din cartierul Măgureni. Aţi văzut şi dumneavoastră, au început după care la scurt timp s-au oprit. E vina cetăţeanului? De ce nu face uz de contract? De ce nu dau altcuiva contractul? De ce nu răspunde nimeni pentru întârzieri?

Vorbim de B-dul N. Titulescu. Ne tot arată că se asfaltează, că se face.... Destul, ne-am săturat de minciuni, de poze şi de filmuleţe în care ni se prezintă o bucăţică dintr-un mare întreg, încercând astfel să ne convingă de ce mari realizări au bifat ei.

Mai mult, toate aceste proiecte au fost modificate. Ar fi foarte interesant să vedem cum au decurs acele modificări, dacă aceste modificări au generat sau nu cheltuieli suplimentare, cum s-au realizat aceste cheltuieli. Pentru că, aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, proiectele sunt modificate atât în ceea ce priveşte B-dul N.  Titulescu cât şi strada Griviţa unde au spus că o să planteze peste 700 de copaci şi nu s-a întâmplat nimic. Să vedem până unde au pus trotuare şi tot ce trebuie pentru infrastructura pietonală. De fapt, nu au pus nimic şi nu au lăsat nici spaţii pentru aceşti copaci. Dar probabil că vor proceda la fel ca în 2015 când au luat decizia de a planta tei pe str. Bucureşti însă ne-am trezit, ulterior, cu nişte boscheţi.

Alte două obiective, Hala din Piaţa Big şi Bazarul au fost anunţate însă...

Eu nu înţeleg de ce nu au ştiut să le prioritizeze. De ce trebuie neapărat acum când expiră mandatul să înceapă cu Hala de la Piaţa Big? De ce timp de 7 luni de zile nu lucrează nimeni la Piaţa mare? Tocmai acum, când se termină mandatul au arătat că au tras nişte şanţuri, semn că au demarat lucrările. Nu se poate!

Mai pot păcăli astfel cetăţenii?

Eu cred că nu se mai lasă călărăşenii păcăliţi de fotografii, de filmuleţe sau de bunele lor intenţii. Amintiţi-vă cum s-a făcut recepţia de la CL8. Orice stradă unde s-a intervenit trebuia adusă la stadiul iniţial. Dacă pe strada Rahova, pe strada Plevna, asta înseamnă aducere la stadiul iniţial, chiar nu mai avem nimic de spus. Îmi pare rău!

Probleme au fost şi pe Griviţa, numai că acolo au decis s-o reabiliteze cu fonduri provenind din împrumuturi bancare.

Da, pentru că dacă nu semnau recepţia, trebuiau să plătească în totalitate acest proiect european, faimosul CL8. Problema este execuţia lui, nu proiectul în sine. Îmi pare rău să spun dar dacă mergeţi pe B-dul N. Titulescu veţi vedea că sunt nişte lucrări scumpe dar prost executate dacă ne raportăm la valoarea contractului. Uitaţi-vă cum sunt puse pavelele, uitaţi-vă cum se adună apa când plouă... Mai ales că au ales un sistem de punere a pavelelor direct pe pământ, fără beton dedesubt, pe un strat de balast care, într-adevăr, aşa e din punct de vedere tehnic, dar trebuie să le aduci la stadiul de compactare de 98%, să nu mai aibă umiditate şi să nu se mai poată lăsa. Păi când au lucrat în decembrie şi au făcut bucata de pe B-dul N.  Titulescu până la intersecţie cu Republicii, până la Şcoala 5, timpul a fost ploios, era umed pe afară. Niciodată nu o să ajungă la 98% compactare pentru că reţine foarte multă apă şi o să vedeţi că în câteva luni de zile o să se lase şi atunci să vedem şi cine o să plătească.

Cum vă explicaţi că pe câteva obiective mari, toate finanţate din împrumuturi, termenele de execuţie au fost depăşite?

Nepăsarea administraţiei, ce poţi să spui! În 2015 s-a demarat procedura de contractare a împrumutului de 25 de milioane de lei ca să dezvoltăm oraşul. Dar e total incorect să-l tocăm pe repede – înainte pe două străzi şi pe ce-o mai fi dat în stânga şi în dreapta. Dar să plătim sume enorme, credit plus dobândă pe 10 ani de-acum încolo doar pentru vreo 5 km de străzi, nu se justifică demersul de atunci. De ce n-am închis Cartierul Mircea Vodă, în asfalt, infrastructură rutieră şi pietonală şi aveau şi oamenii ăia condiţii civilizate? De ce nu am închis Cartierul Măgureni? Cu banii ăştia puteam să facem o mulţime de lucruri. B-dul N. Titulescu, din punctul meu de vedere, a fost un moft al actualului primar. Şi atunci despre ce mai discutăm? Nu au avut o viziune, nu au o viziune, n-au ţinut cont de nicio prioritizare. Dacă vă uitaţi, totul este haotic. În perioada asta au urmărit doar să înceapă lucrările. Blocăm o stradă, după aceea ne ducem pe alta, iar o găsim blocată că a mai săpat unu’ două lopeţi, după aceea iar ne ducem în alta parte, iar mai sapă cineva. Nu ştim ce sapă, cum sapă şi cât va săpa.

Consilierii PSD au fost constructivi în această perioadă...

Noi am făcut o opoziţie constructivă pentru că interesul nostru este sinonim cu interesul cetăţeanului. Noi reprezentăm cetăţenii Călăraşiului, aşa am făcut şi aşa vom face pentru că nu putem să ne schimbăm. Dacă vroiam să facem numai o opoziţie politică, nu votam absolut nimic pentru că nu era nimic de votat.

Pe scurt sau concluzionând cam ce notă aţi da administraţiei liberale în ăştia 4 luni?

În aceşti 4 ani, ca să fiu indulgent nota 6!

Mulţumesc.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.