PSD | D. Coarnă: Oamenii ăştia au creat un precedent extrem de periculos. Prin buget, au separat România în „ei” şi „noi”

PSD | D. Coarnă: Oamenii ăştia au creat un precedent extrem de periculos. Prin buget, au separat România în „ei” şi „noi”

Deputatul PSD de Călăraşi, Dumitru Coarnă a declarat joi că deşi împreună cu colegii săi au depus amendamente la Legea bugetului de stat care vizau creşterea nivelului de trai în localităţile judeţului, nici unul nu a fost admis nici la comisii, nici în plen. Coarnă a criticat dur coaliţia de guvernare care prin intermediul controversatei Anexe 7.03, apărută în premieră la Legea Bugetului, a prevăzut finanţări doar pentru anumite primării, 60 la număr dintr-un total de peste 3000, conduse de edili PNL (201 milioane lei), USR PLUS (120 milioane lei) şi UDMR (40 milioane lei). Doar două primării PSD au fost incluse în anexă, suma primită fiind de 10 milioane lei.

”Am depus amendamente la buget, am stat nopţi întregi până la 4 dimineaţa dar nu a fost admis nici un amendament. Ei au lucrat, în opinia mea, ilegal în acea Anexă 7.03. Practic, au reglementat într-o şedinţă de Guvern şi ulterior pron Legea Bugetului amendamentele pe care PNL, USR PLUS şi UDMR ar fi trebuit să le susţină, aşa cum le-am susţinut şi noi.

Ca să vă explic aşa în procente, 98% din actualul buget se duce către primăriile PNL, USR PLUS şi UDMR. Oamenii ăştia au creat un precedent extrem de periculos. Prin buget, au separat România în „ei” şi „noi”. Niciodată în istoria postdecembristă a României nu a existat această abordare. Au fost discuţii, sigur că Puterea, e logic, să aibă o parte mai mare dar 20-30% trebuia să meargă şi către Opoziţie. Ce vină au cei care au votat PSD? Aşa au considerat, PSD a câştigat alegerile! Această atitudine e una de răzbunare. Nu o să spun a cui armă este răzbunarea.”, a declarat joi la Călăraşi Dumitru Coarnă care a avansat posibilitatea declanşării unei greve fiscale pentru a sancţiona abuzurile Guvernului Cîţu. „Dar dacă nu vor schimba nişte lucruri o să vedeţi că la un moment dat vom fi în imposibilitatea să funcţionăm. Mă tot gândeam, ce posibilităţi de atragere a atenţiei avem, mă gândeam să analizăm posibilitatea declanşării unei greve fiscale. Adică, îmi iei banii la Centru după care nu dai nimic înapoi. Deci noi, cei din judeţul Călăraşi plătim impozite şi taxe conform reglementărilor din Codul Fiscal dar la întors nimic. Banii se duc, de pildă, la Braşov, la băiatul ăla de la USR care are şi el probleme cu diploma. Lucrurile sunt extrem de complicate şi sper să depăşim şi acest moment pentru că nu cred că vom putea funcţiona, la nivel instituţional de primării. E un buget pentru 6 luni de zile maxim”., a conchis deputatul călărăşean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.