PSD | D. Coarnă, despre situaţia de la Radovanu: L-am exclus pe un domn David. A votat împotriva organizaţiei locale, deci a încălcat Statutul!

PSD | D. Coarnă, despre situaţia de la Radovanu: L-am exclus pe un domn David. A votat împotriva organizaţiei locale, deci a încălcat Statutul!

Deputatul PSD, Dumitru Coarnă a anunţat joi că au fost excluşi din partid doi consilieri locali din cadrul Consiliului Local al comunei Radovanu, unul dintre ei fiind Iulian David, desemnat recent viceprimar, fără a avea susţinerea partidului ci sprijinit de primăriţa, Vasilica Dobrescu şi al consilierilor PNL.

„Am avut o întâlnire la Radovanu, săptămâna trecută, când l-am exclus pe un domn David care spunea că-i la PSD dar nu era la PSD. A votat împotriva organizaţiei locale PSD, deci a încălcat Statutul. Organizaţia de acolo, cu vot 100%, a luat decizia să fie excluşi doi consilieri. Şi acum desigur va trebui îndeplinită procedura, potrivit prevederilor legale în vigoare, să urce următorii 2 de pe lista partidului în Consiliul Local.

Nu putem să admitem să mergem în continuare cu...Să nu mai spun că era şi penal, avea cazier. Are condamnare definitivă. Adică, nu pot să mă asociez cu oamenii ăştia.

Practic, pierdeam organizaţia. Am fost în zona aia de multe ori iar oamenii exact asta-mi spuneau „ Domnu’ Coarnă, noi am votat PSD, nu pe David. Oameni serioşi.”. Dar, din păcate, asta-i viaţă, încercăm să facem curăţenie. Eu, cel puţin, asta o să fac atât cât mi-e permis de lege şi de Statut. Nu voi încălca nici legea, nici Statutul Partidului Social Democrat.”, a declarat Coarnă.

Pe 23 noiembrie, în cadrul unei şedinţe extraordinare, liderul organizaţiei locale PSD, Ionuţ Gălbinaşu a fost ales viceprimar însă proiectul de hotărâre a fost atacat în contencios la începutul lunii decembrie, fostul prefect Marian Stoica invocând nişte vicii de procedură. Dosarul se află la instanţă nefiind încă soluţionat. Primăriţa Dobrescu a grăbit însă lucrurile şi cu susţinerea tacită a Prefecturii condusă de colegii săi de partid dar şi a doi consilieri PSD n-a mai aşteptat decizia instanţei şi l-a trimis acasă pe Gălbinaşu, promovându-l în locul său pe Iulian David, şi el fost candidat PC la primăria Radovanu.

La ultimele alegeri locale, din 27 septembrie, liberala, Vasilica Dobrescu, fostă PSD şi PDL, a obţinut al 4-lea mandat de primar la o diferenţă de 15 voturi faţă de rivalul său de la PSD, Ionuţ Gălbinaşu. În Consiliul Local, PSD deţine 7 mandate iar PNL, 6.

Radovanu | Alegeri locale 27 septembrie

PRIMAR

Vasilica Dobrescu (PNL): 1110 voturi (48,94%)

Ionuţ Gălbinaşu (PSD): 1095 voturi (48,28%)

CONSILIUL LOCAL

PSD: 7 mandate (1072 voturi)

PNL: 6 mandate (1029 voturi)

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.