PSD Călărași | V. Diaconu: Voi candida pentru funcția de prim-vicepreședinte

PSD Călărași | V. Diaconu: Voi candida pentru funcția de prim-vicepreședinte

Virgil Diaconu și-a exprimat intenția de a candida pentru una din cele două funcții de prim-vicepredinte al organizației județene PSD Călărași. Anunțul a fost făcut joia trecută în cadrul unei conferințe de presă la care a fost prezent. “Voi candida pentru funcția de prim-vicepreședinte al partidului. Sunt două funcții la nivelul organizației.” a spus Diaconu, unul din cei doi subprefecți susținuți de PSD Călărași.

Surse din PSD Călărași susțin că pentru cealaltă poziție de prim-vicepreședinte va candida deputatul Constantin Bîrcă.

Conferința județeană de alegeri se va desfășura la Călărași pe 14 septembrie, pentru funcția de președinte existând o singură candidatură, cea a actualului interimar, Vasile Iliuță.

Viitorul Birou Permanent Județean va număra, cel mai probabil, 17 vicepreședinți.

Statutul Partidului Social Democrat

ARTICOLUL 47

(1) Membrii de partid pot să aleagă şi să fie aleşi după 3 luni de la obţinerea calităţii de membru de partid.

(2) Membrii partidului îşi pot depune candidatura pentru orice funcţie de conducere, cu respectarea criteriilor şi condiţiilor precizate în prezentul Statut.

(3) Membrii de partid care îşi depun candidatura pentru funcţii de conducere trebuie să dovedească experienţă politică, profesionalism, atașament pentru valorile social-democrației, comportament social și politic apreciat de comunitate, spirit de solidaritate și respect pentru colegii de partid și pentru membrii comunității din care fac parte.

ARTICOLUL 82

(1) Din Biroul Permanent judeţean/de sector fac parte următorii membri aleşi: preşedinte, 1 – 2 prim-vicepreședinți, 11-17 vicepreşedinţi, secretar executiv.

(2) Numărul membrilor Biroului Permanent al organizaţiei judeţene/de sector se stabileşte de către Consiliul Politic Naţional, în funcţie de numărul de membri al organizaţiei şi numărul de organizaţii locale, şi este validat de Conferinţa organizaţiei judeţene/de sector.

ARTICOLUL 83

(1) La lucrările Biroului Permanent al organizaţiei judeţene participă cu drept de vot preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Administrativ şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ, membri ai PSD și liderii structurilor interne de la nivelul organizaţiei (TSD, OFSD, OPSD, LAL, PES activists), reprezentantul centralei sindicale cu care PSD are încheiat protocol la nivel județean. La lucrările Biroului Permanent al organizației județene pot participa, fără drept de vot, Trezorierul și alte persoane, la invitația președintelui organizației.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.