N. Cionoiu: Băncile o duc bine, în timp ce românii abia fac față scumpirilor. Este nevoie însă de o acțiune mai fermă și din partea BNR

N. Cionoiu: Băncile o duc bine, în timp ce românii abia fac față scumpirilor. Este nevoie însă de o acțiune mai fermă și din partea BNR

Senatorul Nicuşor Cionoiu trage un semnal de alarmă cu privirea la „profitul uriaş” înregistrat de băncile din România pe spinarea românilor, subliniind prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook că „este nevoie însă de o acțiune mai fermă și din partea BNR, care are obligația să supravegheze sectorul bancar.”

„Băncile o duc bine, în timp ce românii abia fac față scumpirilor. În primul semestru al lui 2022, băncile din România au înregistrat un profit uriaș de aproape 5 miliarde lei. Băncile au impus românilor rate exagerate, imposibil de acceptat, care i-au dus pe mulți cetățeni în imposibilitatea de plată.

PSD a făcut toate demersurile pentru ca băncile să-și declare profitul și să plătească impozite în țara noastră. Este cunoscut faptul că până în 2017, aproape toate băncile declarau profit zero sau pierderi. PSD a introdus indicele de referință pentru creditele consumatorilor (IRCC), care i-a pus la adăpost pe români de fluctuațiile ROBOR.

PSD a făcut ceea ce a considerat corect și necesar pentru a proteja românii. Este nevoie însă de o acțiune mai fermă și din partea BNR, care are obligația să supravegheze sectorul bancar și să avertizeze băncile atunci când bagă adânc mâna în buzunarele cetățenilor.”, a afirmat parlamentarul călărăşean.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.