Mesaj de forţă al PES activists România pentru susţinerea aderării ţării noastre la spaţiul Schengen

Mesaj de forţă al PES activists România pentru susţinerea aderării ţării noastre la spaţiul Schengen

PES activists România a lansat, în cadrul unei noi ediţii a Universităţii Europene de Vară cu tema "Europa noastră, viitorul nostru", caravana #RomâniiMerităÎnSchengen, prin care vor strânge peste 40.000 de mesaje de sprijin din partea românilor pentru aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen.

În prezenţa a peste 300 de militanţi şi coordonatori PES activists şi militanţi europeni ai Partidului Social Democrat, precum şi a numeroşi invitaţi din ţară şi diaspora, printre care ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, liderul delegaţiei Partidului Social Democrat din Parlamentul European, Dan Nica, senatorul Felix Stroe, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu, preşedintele Tinerilor Social Democraţi (TSD), Alexandru-Mihai Ghigiu, jurnalistul DC News Val Vâlcu, analistul politic Sarmiza Andronic, redactorul-şef al CaleaEuropeana.ro, Robert Lupiţu şi primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, dar şi reprezentanţi ai mass-media şi exponenţi ai mediului academic şi asociativ, au avut loc dezbateri interactive cu privire la evoluţiile politice la nivel naţional şi european, în contextul provocărilor semnificative pe care Uniunea Europeană a trebuit să le gestioneze în ultimul an, precum pandemia generată de coronavirus, criza energetică sau războiul din Ucraina.

Universitatea Europeană de Vară a început cu mesajele liderilor social-democraţi europeni printre care Sergei Stanishev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi comisarul european pentru egalitate Helena Dalli, de susţinere pentru România şi Partidul Social Democrat şi a inclus mai multe ateliere tematice şi traininguri despre afaceri europene, comunicare politică şi activism de stânga.

"În actualul context plin de provocări, Uniunea Europeană şi-a demonstrat viabilitatea. Suntem într-o alianţă care oferă securitate, resurse pentru dezvoltare şi parteneri pe care ne putem baza. Trebuie spus românilor că cei care critică UE nu vor binele României, nu au niciun proiect alternativ sau, mai rău, vor să ducă ţara spre Rusia.

Dar integrarea noastră nu s-a terminat. Aderarea României la spaţiul Schengen este tot mai aproape şi poate asigura românilor drepturi depline şi oportunităţi economice semnificative pentru ţara noastră. De aceea, insistăm cu acest deziderat prin organizarea în cadrul campaniei noastre #RomâniiMerităÎnSchengen a unei caravane prin care vom prelua mesajele românilor de sprijin din toată ţara. Noi, cei de stânga, Partidul Social Democrat şi Partidul Socialiştilor Europeni (PES) suntem cei care, prin fapte şi profesionalism, am demonstrat că putem aduce un plus României în plan european", a declarat Victor Negrescu, europarlamentar şi coordonator naţional PES activists România.

Campania #RomâniiMerităÎnSchengen este un demers iniţiat de PES activists România, cu scopul de a sprijini aderarea României la spaţiul Schengen. În cadrul campaniei, cetăţenii au posibilitatea să trimită liderilor europeni, prin intermediul cărţilor poştale puse la dispoziţie, mesajele lor de susţinere pentru acest deziderat. Campania îşi propune să strângă peste 40.000 de mesaje de sprijin din partea românilor, după ce un demers anterior, respectiv campania #RomâniaCereÎnSchengen lansată în 2015, a strâns zeci de mii de semnături pentru o petiţie ce a fost depusă la nivelul instituţiilor europene, conducând la o rezoluţie de sprijin din partea Parlamentului European.

*** INFORMAŢII SUPLIMENTARE

PES activists România este o reţea a membrilor şi simpatizanţilor Partidului Social Democrat interesaţi de politica europeană, creată în anul 2007 şi care reuneşte peste 10.000 de membri la nivelul întregii ţări. PES activists România susţine şi promovează activitatea Partidului Socialiştilor Europeni (PES), constituind în acelaşi timp sursa revendicărilor şi propunerilor europene ale stângii româneşti şi Partidului Social Democrat, stimulând dezbaterile pe teme europene, internaţionale şi doctrinare.

Victor Negrescu, europarlamentar şi coordonator naţional PES activists România

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.