Petre Ţone: PSD şi-a arătat puterea fără să înjure sau să dea vreo palmă

La mitingul organizat sâmbătă seară în Piaţa Victoriei împotriva abuzurilor, PSD Olteniţa, oreganizaţie condusă de primarul Petre Ţone, a fost reprezentat de 300 de membri. Nimeni nu a venit forţat sau luat cu japca. Preşedintele Petre Ţone susţine că mesajul care se poate desprinde în urma acestui miting la care au participat peste 100 de mii de români este „Aveţi grijă, nu ne mai zgândăriţi!” subliniind că PSD poate organiza un miting la care să participe chiar 1 milion de români.

Tone miting

Cum a fost mitingul?

Din punctul nostru de vedere, al celor de la Olteniţa, am fost în jur de 300 de persoane. Spre surprinderea mea. Eu speram cam la 200 din Olteniţa, cu toate că promisesem 300 la organizaţia judeţeană.

 

I-aţi luat cu forţa? Cu japca?

O să vă miraţi. Dacă aş fi vrut să iau pe cineva cu forţa, doar să fi apelat la prietenii mei care au firme şi avem 1000. N-am făcut lucrul ăsta. Nu am avut niciunul din cei asistaţi social. Eu nu încurc borcanele. Nu am avut oameni din primărie, n-am forţat oamenii din primărie să meargă la miting.

E adevărat că m-am întâlnit pe platou cu câteva persoane din primărie care au venit din proprie iniţiativă. Să ştiţi că şi oamenii dintr-o primărie au aceleaşi nemulţumiri ca şi noi. Dar eu nu am făcut apel la ei pentru că nu mi s-a părut corect. Poate eu sunt puţin mai vulcanic, norocul meu e că nu i-am văzut pe acei protestatari #REZIST care au venit să ne provoace, jignindu-ne. Asta am văzut la televizor filmările, jignindu-ne. Am văzut tot la tv postările unor „ziarişti” care au afirmat depre toţi participanţii la miting, deci fără niciun fel de rezervă că sunt ciumaţi.

Aş vrea să-i spun prin intermediul ziarului dumneavoastră acelui ziarist că este într-o gravă eroare şi că n-ar fi rău să se caute. Nu poţi afirma aşa ceva despre 100-200 de mii, eu nu am căderea să apreciez câţi am fost acolo pentru că a fost de nedescris. După informaţiile unora 400 de mii, alţii au spus 250 de mii. Ideea este că doar faptul că am sărit de 100 de mii este un lucru senzaţional.

PSD-ul şi-a arătat puterea fără să înjure pe #REZIST, fără să dea o palmă, fără să se îmbrâncească cu niciun jandarm sau poliţist. Au dat dovadă oamenii de multă delicateţe şi de nobleţe. Asta este părerea mea.

Şi am văzut oameni din multe zone ale ţării. Bineînţeles că am văzut şi comentariile, că au fost aduşi ţărani, de parcă ţăranii nu sunt cetăţeni români. Vreau să îi spun acelui ziarist că eu cunosc ţărani, familii de ţărani adevăraţi iar dumnealui nu s-ar ridica la nivelul moral al acelor oameni nici dacă mai trăieşte vreo 20 de vieţi. E greu de răspuns unor oameni de teapa asta.

Ciocăzanu se numeşte ziarist, ca să nu credeţi că mă feresc.

Un alt ziarist, Mircea Marean, ne-a făcut „vite furajate”. Probabil că ăsta este nivelul la care se poate el ridica.

Dacă aţi văzut sau dacă ştiţi, Mircea Marean ne-a jignit înaintea mitingului că vom veni ca vitele furajate şi că vom primi bani, că vom face şi că vom drege.

Eu jur în faţa lui Dumnezeu, la mine la Oteniţa, nimeni nu a dat nici măcar un leu cuiva ca să vină. Sau nicio persoană din cele 300 nu a fost obligată, sub nicio formă.

Dar trebuie să vă gândiţi că PSD la Olteniţa are 400 şi ceva de membri activi. Numai dacă îi înmulţiţi cu 2, familie suntem 900. Deci până la urmă 300 nu e un număr prea mare. Noi nu am avut mijloace de transport pentru că nu ai de unde să iei într-o comunitate atât de mică atâtea mijloace de transport pentru că tot de la noi au luat mijloace de transport şi Chirnogiul, şi Radovanu, Ulmeni-ul, Spanţov-ul, Curcanii, Nana. Budeştiul mai mult cu maşini mici au venit, nu au mai cerut de la noi. Deci tot arealul ăsta, în special Colegiul 9 care e sub conducerea Oteniţei. Dar nu numai sub conducere, sub îndrumare. Şi dumnealor unde vin prima dată să ceară ajutor când e nevoie de ceva? La olteniţa. Unde nu putem rezolva, apelăm şi la Călăraşi dar prima verigă suntem noi, Olteniţa. Ăsta e motivul pentru care noi nu am dus mai mulţi. Puteam să ducem mai mulţi.

 

Mesajul care s-ar putea desprinde după acest miting în opinia dumneavoastră?

În opinia mea, nu vreau să fac pe nimeni părtaş la opinia mea, eu cred că mesajul cel mai important pe care l-a dat acest miting, nu Dragnea, nu cei de pe scenă, mitingul în sine: „Aveţi grijă, nu ne mai zgândăriţi!”. Nu se mai poate, ăsta e mesajul. L-am văzut pe domnul Dragnea a doua zi spunând că ăsta e mitingul ăla mic. Deci probabil că dacă dânsul va avea ambiţia cu mitingul ăla de 1milion, după părerea mea nu e greu de atins. Se poate! De la Călăraşi am înţeles că am fost în totalitate cam 6 mii. Suntem unul dintre cele mai mici judeţe din ţară. Am văzut cu ochii mei oameni din Bucureşti fără să fie înregimentaţi la sectoare. I-am văzut cu ochii mei cum veneau către miting şi i-am încă de la fostul restaurant Budapesta, ne făceau semne să-i luăm cu noi. Distanţă enormă şi veneau acolo. Deci nu cred că cineva a fost forţat sau adus cu japca. Hai să fim serioşi!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.