P. Ţone: Părerea mea e că Iliuţă e vânat non-stop de către aripa lui Filipescu

tone 1Primarul municipiului Olteniţa, Petre Ţone, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, a comentat recent pentru www.arenamedia.ro disnsiunile din cadrul PNL dintre senatorul Răducu Filipescu şi preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, susţinând că ultimul este ţinta unei campanii de defăimare fiind vânat în permanenţă de liberalii loiali primului.

Ţone are şi un mesaj pentru Iliuţă transmiţându-i să nu cedeze în această bătălie internă care afectează nu doar imaginea ci şi dezvoltarea judeţului.

Domnule primar, despre PNL ce ne spuneţi? Cum îi vedeţi? Au şi ei necazuri, se ceartă, se vânează, se suspectează...

PNL-ul a pierdut extraordinar prin lăsarea la vatră a lui Filipescu, un om care aşa cum e el a reuşit să ţină în mână toate taberele. Acum sunt atâtea tabere, aripi şi aripioare în PNL... de nu mai ştii ce să zici. Părerea mea e că Iliuţă e vânat non-stop de către aripa lui Filipescu şi că e posibil să nu se termine bine. Dar cei din tabăra care-l vânează pe Iliuţă nu-şi dau seama că fac foarte rău judeţului. E posibil ca luna aceasta să apară o rectificare la nivel naţional. Va veni o sumă oarecare şi la noi. Ce va face Iliuţă? Îi va divide probabil şi pe primarii PNL pentru că unii sunt de-o parte, alţii de-o parte. Dacă ar fi băiat deştept, ar da la PSD-işti că fără PSD nu poate nimeni să-l schimbe. Dar nu ştiu ce se va ivi.

Ce-i sugeraţi?

I-am spus direct chiar cu nişte cuvinte nu tocmai ortodoxe să fie alesul tuturor. I-am spus şi anul trecut. Anul acesta l-am sunat după întâmplare şi i-am spus că nu cedeze. Nu mi se pare normal să fie îndepărtat şi vânat în felul ăsta. Chiar dacă are şi el anumite vini, nu mi se pare normal.

Deci îi transmiteţi să fie echidistant, indiferent de culoarea politică.

Dacă el ar reuşi să fie aşa, cum nu a fost până acum, ar avea susţinere, ar avea 14 voturi din start.

Incluzând aici PSD+ALDE.

Nu incluzând, ci doar cei 14.

Credeţi că până la urmă va fi schimbat din funcţie?

Doar într-un singur mod.

Prin intermediul dosarului penal?

Da. Prin excludere din partid, retragerea sprijinului politic. Altfel nu îl schimbă pentru că sunt convins că şi noi când se va pune o asemenea problemă ne vom întâlni şi vom hotărî şi nu cred eu că PSD-ul e dispus să fie preşul PNL-ului pentru reglări de conturi la ei. Nu cred. Mai ales că eu la Olteniţa am mari probleme cu PNL-iştii. Asta este.

Deci va trebui să fiţi suficient de copţi la minte încât să nu cădeţi în plasa lor.

Exact! De ce să facem noi lucrul ăsta? Ei au posibilitatea să o facă şi fără noi prin excludere.

Cineva din tabăra lui Filipescu a contactat vreodată PSD pentru o astfel de situaţie?

Pe mine, nu. Nu am cunoştinţă de aşa ceva. Ştiu că Iliuţă a afirmat odată aşa ceva dar nu cunosc. Noi tot neoficial am stat de vorbă şi nu suntem de acord cu aşa ceva. Sau dacă vreodată se ajunge la aşa ceva, eu sper pentru că politica e cum e, să ne dea nouă cei doi vicepreşedinţii. Le ceri ce nu ar putea să-ţi dea. Asta e o glumă!

Mulţumesc

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.