PSD / Declaraţiile politice nu ţin loc de răspunsuri!

Roxana Paţurcă are toate şansele să obţină la finalul acestui an titlul neoficial de campioană de Declaraţiilor politice. Senatorul PSD a prezentat de la tribuna Parlamentului din 21 martie şi până în prezent nu mai puţin de 9 Declaraţii politice ceea ce înseamnă o medie bună, de una pe lună! Toate aceste Declaraţii care zac pe site-ul Senatului pot fi lecturate şi în media locală.

Subiectele care fac obiectul acestor declaraţii au şi nu au legătură cu realitatea locală, au şi nu au efectul scontat care să genereze până la urmă o reacţie la nivel guvernamental ori parlamentar. Ele par mai degrabă nişte compuneri şcolare, relativ lungi dar terne, tocmai bune să te plictiseşti citindu-le! Bănuiesc că nici doamna senator nu e de fiecare dată mulţumită de rodul muncii sale.

Fiind un soldat disciplinat în solda Puterii, doamna senator Paţurcă nu-şi permite luxul să se ia la trântă cu Guvernul care nu de fiecare dată iniţiază cele mai bune măsuri. Şi mă refer aici în primul rând la cele de natură fiscală, economică. În plus n-am văzut-o în această perioadă nici dispusă să sancţioneze comunicarea slabă a ministrilor. Şi avea destule oportunităţi în acest sens!

Membră a unei comisii importante, în speţă cea pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţa de capital, doamna senator ar fi putut să-şi consume energiile „creatoare” dar şi resursele financiare puse la dispoziţie de Senat în cauze mult mai eficiente. Să facă pe „avocatul” Guvernării, ajutând partidul din care face parte să justifice deciziile luate. Altfel spus, să explice fie pe contul personal de facebook (tot e la mosă!), fie în cadrul unor conferinţe de presă sau în media locală cam tot ce vrea să facă Guvernul în materie de fiscalitate, buget, economie. De ce TVA split? De ce e necesar transferul contribuţiilor de la angajator la angajat? De ce a crescut preţul carburantului la pompă? De ce bâjbîie coaliţia în chestiunea privind îndeplinirea obligaţiilor asumate prin Programul de guvernare? Şi lista întrebărilor de acest gen poate continua! Pe de altă parte, în tot această perioadă, distinsa parlamentară PSD n-a avut nici un cuvânt critic la adresa unei administraţii locale PNL care gâfâie din toţi rărunchii împingând proiectele etalate cu fast în urmă cu un an într-un viitor şi acela nesigur. Doamna senator a ales, în mod inexplicabil, să tacă. La fel ca şi ceilalţi colegi ai săi din conducerea organizaţiei judeţene care au trecut comunicarea în plan secund sperând că timpul e cel mai bun antidot în vremuri de criză!

Doamna senator Paţurcă n-a intrat în politica mare ca să iasă peste 3 ani. I s-o fi spus probabil că „inflaţia” de compuneri tip declaraţii politice i-ar asigura prezenţa pe un loc eligibil şi la viitoarele alegeri parlamentare care să-i aducă un nou mandat de senator. Şi în consecinţă s-a pus pe scris. A ajuns la 9 şi e pe drumul cel mabun. O prostie! Ce să faci doar cu încrederea efemeră a şefilor de la Centru când de fapt o pierzi pe cea a cetăţenilor care ţi-au dat, în urmă cu aproape un an, „biletul” de intrare în Parlament?!

Declaraţiile politice nu ţin loc de explicaţii. Nici măcar de speranţe. Un parlamentar activ şi eficient înseamnă să fii într-o comunicare permanentă cu alegătorul explicându-i nu doar realizările ci şi derapajele unei “guvernări”, indiferent de culoarea sa politică sau de bunele sale intenţii. Doamna senator Paţurcă a ales “să tacă”, exact când nu era cazul! Să vedem cât de volubilă va fi atunci când va veni şi decontul!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.