N. Cionoiu: Românii au nevoie de ajutor, iar datoria noastră este să luăm măsuri

N. Cionoiu: Românii au nevoie de ajutor, iar datoria noastră este să luăm măsuri

PSD a depus amendamentele la OUG 119/2022 privind plafonarea prețurilor la energie, astfel încât prețurile plafonate să se raporteze la consumul curent și nu la cel din 2021., a anunţat luni pe pagina personală de Facebook senatorul Nicuşor Cionoiu care a mai adăugat „Unul din amendamentele PSD depuse la comisiile de specialitate din Senat stimulează cetățenii să facă economie la energia electrică, ceea ce sprijină efortul României de a reduce consumul național cu 10%. Stimulând cetățenii să facă economie, nu va mai fi nevoie de reglementări care să impună prin forță reducerea consumului, așa cum se întâmplă în alte state ale Uniunii.”

Parlamentarul social – democrat a mai subliniat că „ În cazul consumatorilor care se încadrează într-un consum de 300 kWh/lună, doar ceea ce depășește suma de 255 kWh, adică 45 kWh, se plătește la preț neplafonat și nu întreaga factură. Toți consumatorii au dreptul la un preț subvenționat pentru cantitatea prevăzută în ordonanță, plătind doar diferența consumată la suma prevăzută în contract. Românii au nevoie de ajutor, iar datoria noastră este să luăm măsuri.”

Ordonanța 119/2022, prin care Guvernul a modificat schema de sprijin în energie și a prelungit-o până în august 2023, intră la dezbatere în Parlamentul României, după ce inclusiv social-democrații, cât și premierul Nicolae Ciucă au recunoscut că aceasta are „scăpări majore”. Pe de o parte, PSD propune ca și industria farma să plătească preț plafonat. Social-democrații mai „repară” faptul că bisericile, Metrorex și alte companii de transport public electric nu au fost „prinse” în prețul plafonat., susţine www.economedia.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.