N. Rîjnoveanu: Începusem să mă simt din ce în ce mai stingher în partidul în care noi am fost una din organizațiile fondatoare

N. Rîjnoveanu: Începusem să mă simt din ce în ce mai stingher în partidul în care noi am fost una din organizațiile fondatoare

Unul dintre cei mai vechi oameni de administrație publică locală, Nicolae Rîjnoveanu are o longevitate demnă de invidiat și în politică. La începutul anilor 90, Rîjnoveanu și organizația locală Roseți au figurat printre membrii fondatori ai actualului Partid Social Democrat, la nivel județean.

Din 16 septembrie, Rîjnoveanu face din nou parte din Biroul Politic Județean, fiind unul din cei 19 vicepreședinți ai partidului. Care sunt impresiile sale după desfășurarea Conferinței județene de alegeri care l-a validat pentru un mandat de 4 ani pe “interimarul” Vasile Iliuță în scurtul interviu, de mai jos, realizat recent.

 

Domnule Rîjnoveanu, cu ce impresii ați rămas după Conferința județeană de alegeri, în cadrul căreia ați obținut un nou mandat de vicepreședinte al organizației județene?

Nicolae Rîjnoveanu: Începusem să mă simt din ce în ce mai stingher în partidul în care noi am fost una din organizațiile fondatoare ale filialei județene. Noi și cu cei de la Ileana, de fapt!

Am spus acolo ceea ce trebuia să spun. Nu mergeau lucrurile chiar așa de bine. Am avut întotdeauna impresia că cineva îl sfătuiește rău pe domnul președinte.

În urma analizei care s-a făcut, a luărilor de cuvânt, să sperăm că ne-am deșteptat și de-acum încolo să facem ce e de făcut. Am spus la conferință să ținem cont de oamenii “vechi” care au lucrat și au făcut multe pentru partidul nostru. Și m-am referit la Liviu Vîrtejanu, primarul de la Ileana care a fost cu organizațiua sa de acolo membru fondator al partidului. Se părea că nu prea mai avea nevoie de noi, cei vechi din partid. Noi nu ne mai găseam locul.

Fiind însă prezenți atâția lideri de la nivel național, domnul președinte Ciolacu, dl secretar general, Stănescu, domnul Tudose, cred că ceva s-a schimbat în bine. Așa cred. Și faptul că la nivel de municipiu altfel s-a perceput treaba. Se pare că s-a învâțat ceva. După cum știți, reușita noastră a fost datorită echipei. Dacă nu se lucrează în echipă, nu se poate face nimic!

Acum credeți că echipa este completă?

Nicolae Rîjnoveanu: Eu cred că da dar mai trebuie cizelată un pic. Dacă ați văzut, mai trebuie ceva... Dar să vedem. O discuție cu dl președinte...Trebuie să înțeleagă că noi avem rolul nostru. Eu, cel puțin, ne-am definit ca talibani.

Totodată, am vrut să înțeleagă toată lumea că nu echipa dumnealui a făcut la dl Iliuță să fie în mijlocul nostru. Nu!

Haideți să vă spun ceva...Totul depinde de primari. Ei sunt factorii cei mai importanți într-o localitate Și dacă are și o echipă bună în jurul său, o organizație de partid bună, nu se poate să nu meargă treburile așa cum trebuie. Eu nu cred că-i vreun primar în județul ăsta care să nu vrea binele localității care l-a ales. Dar trebuie să ne zbatem. Ne-au dat o mână de ajutor cu acest program Anghel Saligny. Dacă-i un program adevărat!. Despre PNRR, sunt acolo niște obiective cărora nu le văd rostul dar...Așa s-a discutat la nivel european, nu știu...Eu văd altfel problema dar nu depinde însă de mine. Sunt prea multe norme pe care trebuie să le îndeplinim, prea multe cărări pe care trebuie să le batem.

Pentru mine, cel mai important proiect este cel privind rețeaua de gaze. Indiferent cum ar fi, e o modalitate bună de a atrage în localitate investitori.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.