PES Activits Călărași s-a alăturat caravanei “România merită în Schengen”

PES Activits Călărași s-a alăturat caravanei “România merită în Schengen”

PES Activits Călărași împreună cu tinerii social-democrați s-au alăturat caravanei “România merită în Schengen”, strângând și primele mesaje de sprijin din partea călărășenilor pentru aderarea țării noastre la Schengen.

“Activiștii PES împreună cu tinerii social democrați fac cunoscută campania inițiată de PES Romania în județul Călărași! #RomaniimeritainShengen strânge semnături în comunele Grădiștea, Ciocănești și Mănăstirea.”, se arată într-un mesaj postat în această seară pe pagina de Facebook a PES Activits Călărași.

pes3

La finele lunii august, PES activists România a lansat caravana "Românii merită în Schengen", prin care vor strânge peste 40.000 de mesaje de sprijin din partea românilor pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

"În actualul context plin de provocări, Uniunea Europeană şi-a demonstrat viabilitatea. Suntem într-o alianţă care oferă securitate, resurse pentru dezvoltare şi parteneri pe care ne putem baza. Trebuie spus românilor că cei care critică UE nu vor binele României, nu au niciun proiect alternativ sau, mai rău, vor să ducă ţara spre Rusia. Dar integrarea noastră nu s-a terminat. Aderarea României la spaţiul Schengen este tot mai aproape şi poate asigura românilor drepturi depline şi oportunităţi economice semnificative pentru ţara noastră. De aceea, insistăm cu acest deziderat prin organizarea în cadrul campaniei noastre #RomâniiMerităÎnSchengen a unei caravane prin care vom prelua mesajele românilor de sprijin din toată ţara. Noi, cei de stânga, Partidul Social Democrat şi Partidul Socialiştilor Europeni (PES) suntem cei care, prin fapte şi profesionalism, am demonstrat că putem aduce un plus României în plan european", a declarat atunci Victor Negrescu, europarlamentar şi coordonator naţional PES activists România

Conform PSD, Campania #RomâniiMerităÎnSchengen este un demers iniţiat de PES activists România, cu scopul de a sprijini aderarea României la spaţiul Schengen.

"În cadrul campaniei, cetăţenii au posibilitatea să trimită liderilor europeni, prin intermediul cărţilor poştale puse la dispoziţie, mesajele lor de susţinere pentru acest deziderat. Campania îşi propune să strângă peste 40.000 de mesaje de sprijin din partea românilor, după ce un demers anterior, respectiv campania #RomâniaCereÎnSchengen lansată în 2015, a strâns zeci de mii de semnături pentru o petiţie ce a fost depusă la nivelul instituţiilor europene, conducând la o rezoluţie de sprijin din partea Parlamentului European", arată sursa citată.

pes2

PES activists România este o reţea a membrilor şi simpatizanţilor Partidului Social Democrat interesaţi de politica europeană, creată în anul 2007 şi care reuneşte peste 10.000 de membri la nivelul întregii ţări. PES activists România susţine şi promovează activitatea Partidului Socialiştilor Europeni (PES), constituind în acelaşi timp sursa revendicărilor şi propunerilor europene ale stângii româneşti şi Partidului Social Democrat, stimulând dezbaterile pe teme europene, internaţionale şi doctrinare, mai precizează PSD.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.