Iacomi, mesaj pentru Drăgulin:  E păcat că încă nu ați înțeles faptul că cetățenii s-au săturat de mitocănii, mârlănii și manipulări

Iacomi, mesaj pentru Drăgulin:  E păcat că încă nu ați înțeles faptul că cetățenii s-au săturat de mitocănii, mârlănii și manipulări

Trebuie să recunosc că m-a uns la suflet scrisoarea deschisă adresată de liderul interimar al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, Iulian Iacomi omologului său de la PNL Călăraşi, Dan Drăgulin (e drept, ultimul a fost ales după un blat frumos, corespunzător!), postată pe o reţea de socializare. A fost a două “încasată” de Drăgulin, fix în aceeaşi zi, la doar câteva ore distanţă, după cea “expediată” tot pe Facebook, puţin după prânz, de senatoarea, Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi.

E un weekend “greu” pentru Drăgulin care pe lângă multitudinea de probleme generate de o mână de oameni care compun municipiul reşedinţă de judeţ, s-a mai trezit bombardat de “răvaşe” veninoase, venite din partea PSD, care în mod sigur i-au stricat “echilibrul” şi aşa precar după ce a fost luat la bastoane chiar de şeful său “suprem”, Ludovic Orban, undeva la începutul anului pentru slaba gestionare a organizaţiei judeţene pe care o conduce de circa 2 ani. Dar despre acest subiect sensibil, în curând.

Deocamdată, vă las să savuraţi scrisoare lui Iulian Iacomi, despre care nu credeam sincer că e capabil de o astfel de ripostă tăioasă şi pertinentă, după “demenţa” declanşată tot pe Facebook de amendamentul buclucaş privind majorarea alocaţiilor pentru copii şi întreţinută de politrucii locali PNL care s-au înghesuit cu mic, cu mare la...stat. Lectură plăcută!

 

Scrisoare deschisă către Dan Dragulin

Stimate coleg,

Amândoi conducem filialele județene ale unor partide, eu în calitate de președinte interimar al PSD Călărași, iar dumneavoastră în calitate de președinte al PNL Călărași.

Mai mult decât atât, amândoi îndeplinim funcția de edil în localități diferite. Când spun diferite, mă refer atât la mărimea lor, dar mai ales la cum arată ele - dacă îmi permiteți o comparație, plecând din localitatea în care sunt primar și ajungând în municipiul pe care îl administrați, am avut senzația că sunt pe alt ”fus oral”, așa cum vă exprimați dumneavoastră.

Vă întreb sincer, ca de la primar la primar: chiar nu vă pare rău că nu ați reușit, după aproape două mandate, să lăsați și altceva în urma dumneavoastră? Chiar nu ați observat că localitățile rurale din Călărași arată mai îngrijite decât localitatea care este capitala județului? Chiar nu ați înțeles că nu acesta trebuie să fie comportamentul unui edil, ales de către cetățeni pentru a fi în slujba lor în perioada mandatului?

Stimate coleg,

Dacă în legătură cu ineficiența actului dumneavoastră administrativ în funcția de primar se vor pronunța cu siguranță cetățenii din municipiul Călărași la viitoarele alegeri, dacă veți mai îndrăzni să candidați, îmi permit să vă atrag atenția asupra modalității în care conduceți filiala județeană a PNL.

După o perioadă în care acest partid nu a existat practic la nivel de acțiuni politice sau sociale în spațiul public din Călărași, am sesizat că v-ați trezit brusc la viață. Acest lucru nu este unul neapărat rău, întrucât într-o democrație autentică rolul partidelor de Opoziție este unul important, acestea având rolul de a aduce critici constructive actului de guvernare exercitat de partidele din arcul Puterii.

Din acest punct de vedere, vă spun sincer că mi-ați lipsit. Timp de 3 ani, filiala condusă de dumneavoastră fiind admirabilă, sublimă chiar, dar lipsind cu desăvârșire.

Pe de altă parte, nu mă așteptam ca într-o singură săptămână să avem parte din partea filialei județene a PNL, pe care cu mult drag o conduceți, de toată doza de minciuni, informații false și manipulări pe care liderii dumneavoastră de la centru v-au trasat-o pentru a o administra cetățenilor județului timp de 4 ani.

Posibil că vă doriți să aruncați acum cu toată mizeria și gunoiul pe care nu le-ați aruncat în spațiul public timp de 3 ani de zile. Vă atenționez să nu confundați însă județul cu municipiul al cărui edil pretindeți că sunteți. Cetățenii din județul Călărași nu vor tolera mizeria pe care v-ați propus să o aruncați în spațiul public.

Stimate coleg,

Am toată încrederea că, în lipsa unor rezultate economice excelente din partea guvernării PSD, comportamentul dumneavoastră ar fi fost unul civilizat. Din păcate pentru dumneavoastră și din fericire pentru cetățeni, guvernul PSD a crescut pensiile, salariile, ba chiar și alocațiile pentru copii, fapt care cu siguranță că v-a determinat să demarați în grabă campania de intoxicare a opiniei publice călărășene cu informații false.

Mai mult, creșterea economică substanțială obținută pe tot parcursul anului 2018 de către Guvern a permis alocarea unor sume mult mai mari pentru investiții publice, ba chiar și creșterea sumelor destinate administrațiilor publice locale. Încercați să faceți ceva de acești bani pentru cetățenii care v-au ales și lăsați pe plan secund joaca de-a manipularea electoratului.

Străduiți-vă, vă rog, să păstrați o anumită moralitate, sau măcar o umbră de bun simț, în dialogul politic. Este păcat că încă nu ați înțeles faptul că cetățenii s-au săturat de mitocănii, mârlănii și manipulări.

Cu deosebit respect și cu speranța pentru un dialog politic civilizat,

Președinte interimar PSD Călărași,

Iulian Iacomi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.