Iacomi: Dublarea alocațiilor nu reprezintă o povară pentru buget

Iacomi: Dublarea alocațiilor nu reprezintă o povară pentru buget

Preşedintele PSD Călăraşi, Iulian Iacomi, a salutat votul colegilor săi, de astăzi, din Camera Deputaţilor în urma căruia a fost respinsă Ordonanţa de urgenţă 2/2020 care proroga termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august 2020.

„În ciuda opoziției PNL, un partid ipocrit dacă îl judecăm prin prisma declarațiilor liderilor săi din data de 1 Iunie, PSD dublează alocațiile copiilor în Parlament. Astfel, Parlamentul rămâne reduta prin intermediul căreia luptăm pentru a corecta nedreptățile comise de Guvernul Orban, dar luptăm și pentru a îndrepta stilul ineficient de guvernare a țării de către liberali.

Prin votul final al parlamentarilor săi din Camera Deputaților, PSD a respins ordonanța guvernului PNL care își dorea să amâne până la 1 August dublarea alocațiilor. Guvernul PNL își dorea să amâne dublarea alocațiilor motivând că nu există bani la buget, o altă minciună a miniștrilor liberali. După ce acum 2 zile, de 1 Iunie, președintele Iohannis și premierul Orban se întreceau în declarații sforăitoare de Ziua Copilului, când și-i doreau ca ”aliați”, astăzi PNL și-ar fi dorit amânarea unui ajutor financiar pentru familiile cu copii.” a scris pe pagina de Facebook a organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, Iulian Iacomi care a mai adăugat că PNL n-are cum să susţină că nu există resurse pentru plata alocaţiilor după cele 80 de miliarde de lei împrumutaţi din noiembrie anul trecut şi până în prezent. “După ce au împrumutat România în doar câteva luni cu 80 de miliarde, adică pentru 3 ani, PNL nu mai are voie să susțină că nu sunt bani la buget, mai ales pentru copii! Atât timp cât ministrul de finanțe Florin Cîțu a refuzat ostentativ să lămurească ce a făcut cu banii împrumutați de România, guvernul nu are voie să refuze dublarea alocațiilor pentru copii!

Bani sunt și alocațiile se vor plăti în cuantum dublu ca urmare a votului parlamentarilor PSD. Mai mult, dublarea alocațiilor nu reprezintă o povară pentru buget, așa cum încearcă să o prezinte liberalii, ci un stimul economic care dinamizează consumul, cea mai importantă componentă a PIB, dar și pentru repornirea economiei. Repornind economia, vor exista și mai mulți bani la buget. Astfel, pentru copiii de până la 2 ani alocația crește de la 300 la 600 de lei/lună, pentru cei între 2 ani și 18 ani, alocația crește de la 150 la 300 de lei/lună, în timp ce alocația pentru copiii cu handicap va fi de 600 de lei/lună.”

Iacomi a mat dat asigurări că “PSD va continua să lupte pentru bucuria tuturor familiilor cu copii din România, ca de altfel pentru toți românii care susțin cauza social-democrată!”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.