Cr. Sefer: PSD propune Guvernului un set de măsuri sociale şi economice pentru limitarea efectelor noului coronavirus

Cr. Sefer: PSD propune Guvernului un set de măsuri sociale şi economice pentru limitarea efectelor noului coronavirus

Deputatul Cristian Sefer, vicepreşedinte PSD Călăraşi susţine că partidul pe care-l reprezintă a formulat deja o serie de măsuri sociale şi economice de care Cabinetul condus de Ludovic Orban ar trebui să ţină cont şi să le adopte în prima şedinţă de guvern. “Situaţia este critică şi în mod evident nu mai timp de pierdut. Sănătatea cetăţenilor precum şi buna funcţionare a mediului de afaceri devin priorităţi pentru guvernanţi” susţine Sefer care prezintă şi setul de măsuri gândite de PSD.

“Măsuri pentru populație:

o Opțiunea suspendării pentru 3 până la 6 luni a plății ratelor bancare.

o Înghetarea preturilor la utilități - gaze, energie, telefon, TV si Internet - pe o perioadă de 3 până la 6 luni. Cerem așadar PNL să renunțe la măsura privind liberalizarea preturilor la utilitati de la 1 iulie, liberalizare care ar conduce la o explozie a prețurilor!

Măsuri pentru firme:

o Acordarea unui șomaj tehnic, achitat de stat în proporție de 75%, pe o perioadă determinată,

o Rambursarea TVA și a concediilor medicale restante;

o Amânarea plății CAS și CASS pentru firmele din domeniile de activitate afectate și stabilirea prin criterii clare a acestor domenii;

o Pentru asigurarea fluxului financiar și a cash flow-ului, este necesară implementarea de către BNR a unei scheme de credite, cu dobandă fixă și subventionată, de 1 miliard de euro.

o Astfel, BNR va acorda credite băncilor comerciale cu 0% dobândă. Din aceste sume, băncile comerciale vor fi obligate să acorde IMM-urilor credite, cu o dobândă de maximum 3% pe an, în lei, pe o perioadă între 3 ani si 10 ani, pentru noi investiții și capital de lucru;

o Demararea de urgență a acțiunilor pentru atragerea fondurilor europene disponibile pentru combaterea efectelor economice cauzate de pandemie. Comisia Europeană a anunțat deja că va pune la dispoziție 37 de miliarde de euro.” a mai adăugat Sefer care a conchis “Fiecare dintre noi trebuie să ne implicăm. Însă este obligația statului român să pună la dispoziția tuturor instrumentele necesare!”

“PNL nu a fost în stare să-și voteze nici măcar propriul guvern (doar 40 de parlamentari din cei circa 100 de parlamentari). PSD a făcut un gest de responsabilitate și a învestit un guvern cu puteri depline, ca să treacă urgent la treabă!”

Deputat, Cristian Sefer

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.