Cr. Sefer: PNL nu vrea să-și asume majorările de pensii și salarii

Cr. Sefer: PNL nu vrea să-și asume majorările de pensii și salarii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, refuză să-și asume oficial, în fața comisiei de muncă a Parlamentului, aplicarea prevederilor actuale ale legii salarizării și a pensiilor. Prin urmare majorările de salarii și pensii prevăzute de lege sunt în pericol și este de așteptat ca imediat după turul 2 al prezidențialelor guvernul Orban să dea OUG  care să modifice sau să amâne aplicarea acestor legi.

“Un astfel de scenariu este cu atât mai evident cu cât în audierile de la Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, n-a fost în stare să dea răspunsurile clare, punctuale, solicitate de parlamentari, la întrebări simple. Crește salariul minim? Cu cât și de când? Se respectă legea pensiilor în vigoare ACUM și se majorează de la 1 sept 2020 pensiile? Se respectă legea salarizării în vigoare ACUM și vor continua majorările de salarii prevăzute?” a declarat pentru www.arenamedia.ro deputatul PSD de Călăraşi, Cristian Sefer, membru al Comisiei pentru muncă şi protective socială care a continuat “La fiecare din aceste întrebări clare, răspunsul a fost evaziv, general... o atitudine menită să ascundă atât nepriceperea cât mai ales adevăratele intenții. Foarte probabil, imediat după prezidențiale vor cădea măștile și va începe urgia! Guvernul lui Iohannis va lua de la cei mulți și săraci pentru a umple buzunarele bogaților. Câteva exemple? Cresc contribuțiile la Pilonul 2 de pensii – câștigă administratorii privaţi, pierd oamenii, ori prin micșorarea contribuțiilor la Pilonul 1 și implicit a pensiei de stat, ori prin plata unor contribuții mai mari. Se elimină plafonul la tarifele la gaze și energie electrică. Pierd milioane de români, consumatorii casnici, câștigă corporațiile. Se elimină prevederile care au înlocuit ROBOR cu noul indice de referință (IRCC) și care a condus la dobânzi bancare mai mici. Pierd românii care vor avea credite mai scumpe, câștigă băncile.”

În opinia sa, singura șansă ca acest tăvălug al tăierilor și al amatorismului guvernamental liberal să înceteze este ca Viorica Dăncilă să fie președinte.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.